2019. január 18., péntek - Piroska

Jumanji – Vár a dzsungel

Egyelőre nincs legyőzője a dzsungeles filmnek az észak-amerikai mozikban

A becslések szerint a hosszú hétvégén 34,3 millió dollárt (forint) költöttek a nézők a „Jumanji – Vár a dzsungel” című vígjátékra az észak-amerikai mozik jegypénztárainál, így második hete vezeti a bevételi listát – írta a Variety filmes szaklap.

A Sony Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black és Karen Gillan főszereplésével forgatott kalandfilmje már negyedik hete fut Észak-Amerikában, a Martin Luther King nemzeti ünnepe miatti hosszú hétvége után pedig már 291 millió dolláros bevételnél tart.

A 21th Century Fox krimijét, „A Pentagon titkai”-t ezen a hétvégén már nem csak néhány mozi játszotta: a 2.819 filmszínházban 22,2 millió dollár bevételre tett szert ezen a hétvégén, ezzel a második helyet szerezte meg a kasszasikerlistán.

A Steven Spielberg rendezte újságíró-történet iránti jelentős érdeklődés a deadline.com szerint nagyban köszönhető a közösségi portálokon a december 22-i bemutató óta a filmről folyó élénk vitáknak. Magyarországon február 22-től lesz látható az alkotás. „A Pentagon titkai” azt meséli el, hogyan küzdött a sajtószabadságért 1971-ben a Meryl Streep által megformált Kay Graham, a The Washington Post tulajdonosa és Ben Bradlee főszerkesztő, akit Tom Hanks alakít.

A sikerlista harmadik helyét a Lionsgate „The Commuter – Nincs kiszállás” című thrillere szerezte meg. Liam Neeson állítólagos utolsó akciómozijára mintegy 16 millió dollárért váltottak jegyet Észak-Amerikában.

Negyedik helyen a Warner Bros. „Paddington 2” című családi animációs filmje végzett 14,5 millió dollárral, az ötödiken a Sony pénteken bemutatott „Proud Mary” című akcióthrillere 12 millió dolláros jegyárbevétellel.

Forrás: MTI


Megosztás