2019. április 25., csütörtök

Okostelefon, fiatal, applikáció, alkalmazás

Egy új magyar startup online piactéren segíti a diákok alkalmi munkavállalását

A Click for Work online piacteret működtet, ahol a megrendelők által feltöltött, szakértelmet nem igénylő, gyorsan elvégezhető, alkalmi munkákra jelentkezhetnek a 16. életévüket betöltött diákok.

A startup közvetítőfelületet működtet, ahol a megrendelők és a diákok igényei találkozhatnak. A regisztráció után a diákoknak érvényes diákigazolványukat is fel kell tölteniük, ennek hiányában itt nem vállalhatnak munkát. A honlapra már több mint 300 tanuló regisztrált.

A munkaadó – magánszemély vagy cég – kiválasztja az igényelt munka kategóriáját, és az erre jelentkező diákok közül a megrendelő választja ki, hogy kivel szeretne együtt dolgozni. A feladat teljesítésére szerződéses jogviszony alakul ki a diákok és a megrendelők között, a diákok javadalmazása a szerződésben foglaltak szerint történik.

A Click for Work csupán minimál órabért szabott meg az egyes kategóriáknál, így aki a házimunka témakörében meghirdetett állásra jelentkezik, annak minimum órabére nem lehet kevesebb 2.500 forintnál. A bevásárlás és a vegyes kategóriába feltöltött állásoknál az óránkénti minimum órabér 2.000 forint, míg a kerti munkáknál 1.000 forint.

A szolgáltatás egyelőre csak Budapesten érhető el, de a tervek között szerepel, hogy az ország más városaiban is megjelennek. A bővítéshez és a szükséges fejlesztésekhez – mint például az online fizetési rendszer kiépítése – a startup még befektetőket keres.

Forrás: MTI


Megosztás