2018. május 20., vasárnap - Bernát, Felícia

NASA

Egy kisfiú is jelentkezett a NASA bolygóvédő álláshirdetésére

Bolygóvédő állást hirdetett az amerikai űrkutatási hivatal (NASA): a felügyelőknek az idegenektől kell megóvniuk a Földet. Az állásra egy kilencéves kisfiú is jelentkezett, a NASA válaszolt.

Az álláshirdetésben olyan szakembereket keresnek, akik Planetary Protection Officerként megakadályozzák, hogy idegen elemek szennyezzék a Földet. A feladat rendkívül érdekesnek és kalandokkal telinek hangzik, azonban nagy felelősséggel jár. A pozícióra augusztus közepéig lehet jelentkezni.

Hirdetés▾

Kövess minket a Twitteren!
Kövess minket a Facebookon!

Ahogy a NASA honlapján írta, széles korosztályt megszólított az álláshirdetés, ahogy a kilencéves Jack Davist New Jersey-ből, aki levelében a Galaxis őrzőjének nevezte magát jelentkezésében. A kisfiú levelében ezt írta: „A nevem Jack Davis és szeretnék jelentkezni a bolygóvédő állásra. Lehet, hogy csak kilenc éves vagyok, de szerintem megfelelnék az állásra”.

Az egyik ok, hogy lánytestvére szerint ő maga is egy alien, megnézett egy alienes űrfilmet. „A S.H.I.E.L.D. ügynökei” sorozatot is látta, reméli, hogy a „Men in Black” című filmet is megnézheti majd. Magát jellemezve leírta, hogy nagyon jó a videojátékokban, illetve fiatal, így könnyen megtanulhat úgy gondolkodni, mint egy alien.

A NASA válaszlevelében James L. Green bolygótudományi igazgató azt írta, nagyon örül a jelentkezésnek, és arra biztatta Jacket, hogy tanuljon keményen, és remélik, egyszer találkozhatnak majd a NASA-ban. A NASA bolygókutatási igazgatója telefonon is felhívta a kisfiút, és gratulált neki a jelentkezéshez.

Forrás: Híradó.hu


Megosztás