2019. január 18., péntek - Piroska

Millicent Simmonds (Fotó: YouTube.com)

Egy 14 éves siket lány a főszereplője Emily Blunt új filmjének

Millicent Simmonds még csak 14 éves, de Hollywood máris felfedezte magának. Csecsemőkorában veszítette el a hallását, és később arról ábrándozott, hogy rendőr vagy tűzoltó lesz, aki megmenti mások életét. Ám nem így alakult.

A következő szezon nagy meglepetésének ígérkezik a „Hang nélkül” című thriller, amelyet John Krasinski rendezett (ő is játszik a filmben), és felesége, Emily Blunt a női főszereplő.

A film egy tanyán élő kétgyerekes családról szól, akik egy titokzatos rém miatt kénytelenek teljes csöndben maradni és jelekkel kommunikálni. Ha már ez a történet, adta magát, hogy egy siket kislány alakítsa az egyik gyermeket. Ő a 14 éves Millicent Simmonds, aki soha nem gondolta volna, hogy egyszer Hollywood élvonalába kerül.

Millicent csecsemőkorában veszítette el a hallását, és később arról ábrándozott, hogy rendőr vagy tűzoltó lesz, aki megmenti mások életét. Ám nem így alakult. „A drámatanárom észrevette, hogy mocorog bennem valami, ezért elkezdett szerepeket osztani rám, főleg Shakespeare-darabokban meg vígjátékokban” – mesélte Millicent. „Teljesen véletlenül lettem színész, és ezt a meglepetést a mai napig nem sikerült teljesen feldogoznom.”

Millicent nem csupán színésznő, hanem aktivista is, aki a siketek jogaiért küzd. „Azt szeretném, hogy a halló emberek tanuljanak meg jelelni, mert így jobban tudunk egymással kommunikálni. A szájról olvasás nem elég, miközben a jelnyelv elsajátítása nagyon könnyű, és főleg azoknak a szülőknek hasznos, akiknek siket gyermekük van” – mondta Millicent.

Forrás: Híradó.hu


Megosztás