2019. május 26., vasárnap

Diktálj a telódnak, leírja neked az ingyenes app!

Eddig nem hogy magyarul tudó szoftver nem volt, még az angol nyelvűt sem lehetett megvásárolni itthon. A Speechnotes viszont számtalan nyelven – többek között magyarul is – beszél, illetve ír.

Gyakorlatilag üres piaci résbe lépett be a WellSource az élő beszédből azonnal szövegfájlt készítő, speech to text androidos alkalmazásával. Hangfájlba ugyan el tudja menteni minden telefon a beszédet, de időrabló, kényelmetlen munka a hosszas diktálást visszahallgatni és begépelni a számítógép billentyűzetén. Ezen segít a Speechnotes.

Az alkalmazás (a játszadozáson kívül) azoknak lehet valóban hasznos, akiknek időnként mindkét kezük foglalt, mégis szeretnének gyorsan, egyetlen érintésre jegyzetet készíteni. Például autóvezetés közben a piros lámpánál állva, tanórán vagy munkahelyen.

Eddig jószerével egyetlen speech to text alkalmazás volt, a Nuance remek munkája, a Dragon Mobile Assistant – ez viszont nem beszél magyarul, sőt hazánkban jogszerűen el sem érhető.

A Speechnotes viszont számtalan nyelven – többek között magyarul is – beszél és persze ír. Persze nem tökéletes, néha kicsit félrehall, s ha precízen központozni is akarjuk a szöveget, a vesszőt, pontot az érintőképernyő használatával kell beírni. Szerintünk egyszerűbb a nyers szöveget megtartani, s utólag, könnyedén kijavítani a hibákat. A szoftver által lejegyzett szöveget természetesen tovább tudjuk küldeni szerkesztésre vagy a felhőbe. Korlátlan mennyiségben lehet diktálni: minél lassabban beszélünk, minél közelebb telefonunk mikrofonjához, annál valószínűbb, hogy jól érti majd a beszédet.

Érdemes kipróbálni, mert valóban nincs párja az innen letölthető alkalmazásnak, ami nem mellékesen ingyenes, fizetni kipróbálási időszak után, a prémium funkciókért (hirdetések kikapcsolása, sötét dizájn, plusz betűtípusok, -méretek) kell.

Forrás: Híradó.hu


Megosztás