2018. május 24., csütörtök - Eszter, Eliza

Diaszpórában és szórványban élő magyar fiatalok érkeznek Magyarországra

Mintegy 750, diaszpórában és szórványban élő magyar fiatal érkezik Magyarországra áprilisban a Rákóczi Szövetség szervezésében – közölte a szervezet.

A szövetség tájékoztatása szerint Észak- és Dél-Amerikából, Dél-Afrikából, Ausztráliából, Nyugat-Európából, Macedóniából és a Kárpát-medence több szórványvidékéről érkeznek a fiatalok, akik közül a tengerentúlról ide látogatók két hetet töltenek Magyarországon, a többiek három-hét napot.

Mint írták, a szervezet diaszpóra- és szórványprogramja keretében júniusig biztosít lehetőséget 1850 Kárpát-medencei mély szórványban és 650 diaszpórában élő, 10 és 25 év közötti magyar fiatalnak, hogy Magyarországra látogasson. Június végéig tíz programlehetőséget biztosít számukra a szövetség. Olyan fiatalok jelentkezhettek, akik legalább egy éve aktívan részt vesznek a helyi magyar közösségben működő hétvégi iskolák, cserkészcsapatok, hagyományőrző és kulturális egyesületek, vallási közösségek valamelyikének munkájában.

A programra a Magyar Diaszpóra Tanács és a Kárpát-medencei szórványközösségek szervezetei kaptak és kapnak meghívást. Minden utazó csoport jól szervezett programokon vehet tehát részt, amelyek része Budapest, a vidéki Magyarország és egy a Kárpát-medencén belüli, határon túli magyar régió felkeresése.

Forrás: MTI


Megosztás