2018. november 19., hétfő - Erzsébet

Diák bolhapiac Békéscsabán

A Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány havi rendszerességgel bolhapiacot szervez Békéscsabán tanuló vagy békéscsabai középiskolás diákok számára. Az első alkalom 2017. november 18-án, szombaton 9:30 és 14:00 óra között lesz az Andrássy Úti Társaskörben.

Az alapítvány a világon mindenhol különös vonzerővel bíró garázsvásárok, bolhapiacok hangulatát szeretné megidézni, ahol a fiatalok megtarthatják saját „garázsvásárukat”. Feleslegessé vált, de jó minőségű dolgaikat – ruha, játék, tanszer, illetve bármi, ami az övéké, vagy testvérüké volt – tehát itt eladhatják vagy akár el is cserélhetik.

A Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány célja a korosztály megszólításával a figyelem felhívása a tudatos fogyasztásra, megmutatni, hogy a minket körülvevő tárgyak értékké válhatnak mások számára attól függetlenül, hogy mi már kinőttük, meguntuk, elfelejtettük, kiszerettünk belőle, feleslegessé vált, újabbra cseréltük….

Sokféle fiatallal találkozunk. Van, aki számára ciki a turkálós ruha; van, aki bizonyos márkák megszállottja és csak azokat hordja; van, akinek fontos, hogy trendi legyen; van, aki élvezi, ha egyedi, esetleg megbotránkoztató a felnőtt világ/az átlag számára; van, akinek sok van; van, akinek kevés… De talán abban közösek, hogy tizenéves életük során is már számtalan tárgy halmozódott fel körülöttük.

A Táliberes bolhapiac nemcsak árusítási lehetőség, hanem egy közösségi program is. Találkozási lehetőség a generációk számára. Az alapítvány csak az eladók korosztályát szabja meg, vevőként bárkit szívesen látnak, hiszen mint az „igazi” piacon, itt is bármi az asztalra kerülhet.

A helyszín a fiatalok körében ismert, népszerű közösségi tér, az Andrássy Úti Társaskör (ATK). A betérő gyermekes családok számára is ideális, ugyanis a csocsó, az Xbox, a társasjátékok, a babzsákok, a fiatalos belső tér nem szokványos piaci hangulatot áraszt. A felnőttek számára érdekes kirándulás lehet ide ellátogatni: megtekinteni a volt úttörőház, a volt óvoda, a volt művház épületét belülről, és megnézni azt, hogy a mai fiatalok milyen portékákat kínálnak.

A területfoglalás ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezési sorrendben. Kb. 1m2 területű asztalt biztosítanak minden eladónak, de doboz/lepedő is vihető, és az asztal elé is lehet pakolni.

Az ingyenes területhasználatért cserébe egy felajánlást kér az alapítvány az árusoktól azoknak a rászoruló gyermekeknek a részére, akiket Bonnyai Sanyi elkötelezett segítőként pártfogásába vett határon innen és túlról. Szeretnék a fiatalok számára a hétköznapok részévé tenni a másokra való odafigyelést, a másokért való felelősségvállalást; tudatosítani, hogy a mi kis segítségünk is sokat ér, ha a megfelelő közvetítőn keresztül célba ér.

Az árusok jelentkezését november 15-ig várják:

  • személyesen, az Andrássy Úti Társaskörben (5600 Békéscsaba, Andrássy út 38.) hétfőtől szerdáig 13:00 és 16:00 óra között Nagy Anikónál;
  • e-mailben, a taliber.alapitvany@gmail.com címen (név, iskola, elérhetőség: telefon, e-mail);
  • telefonon a +36 20 377 19 60-as számon.

A rendezvény Facebook-eseményoldala ide kattintva érhető el.

Szervező:

Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány
Info: Zsótér Mária elnök,
taliber.alapitvany@gmail.com
+36 20 377 19 60

Diák bolhapiac Békéscsabán

Forrás: IfiPress


Megosztás