2018. május 24., csütörtök - Eszter, Eliza

Címke: vizsga

Új vizsgarendszer ellen tüntettek a spanyol diákok

Spanyolország több mint ötven városban tüntettek a diákok az új középiskolai vizsgarendszer ellen szerdán. A szervezők szerint több tízezren vettek részt a tüntetésen.

Érettségi

Megkezdődnek a középszintű szóbeli vizsgák

Ma kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik. A június 24-ig tartó vizsgaidőszak alatt 1.161 helyszínen, 3.241 vizsgabizottság előtt, több mint 284 ezer szóbeli vizsgát tartanak.

Befejeződtek az emelt szintű szóbeli vizsgák

Véget ért az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák időszaka, június 13-án, hétfőn megkezdődnek a középszintű szóbeli érettségik – közölte az Oktatási Hivatal.

5+1 szakértői tipp a sikeres szóbeli érettségihez

Hamarosan kezdődnek a szóbeli érettségik. A sikeres vizsgához rengeteg tételt, témakört, adatot kell feldolgozni és megtanulni. A felkészülés napjaiban érdemes hát megfogadni az oktatási szakértő tanulási tippjeit.

Befejeződtek az írásbelik, hamarosan jönnek az emelt szóbelik

Lezárultak az írásbeli érettségi vizsgák, június 2-án megkezdődnek az emelt szintű szóbelik. 16 nap alatt mintegy 112 ezer diák írásbelizett.

Fizika, rajz és vizuális kultúra érettségi vizsgákkal kezdődik a hét

Reggel 8 órától a fizika, 14 órától a rajz és vizuális kultúra írásbeli érettségi vizsgákra kerül sor. Fizikából középszinten 2.874, emelt szinten 1.249, míg délután 1.510 diák vizsgázik.

Biológia és társadalomismeret a szerdai érettségin

A mai napon 8 órától a biológia írásbeli érettségire került sor, míg 14 órától az emelt szintű társadalomismeret vizsgatárgy írásbeli vizsgái kezdődtek.

Informatika, latin és héber nyelv a keddi érettségi program

Ma délelőtt és délután is rendeznek érettségi vizsgát: 8 órától az emelt szintű informatika gyakorlati, míg 14 órától a latin és a héber nyelvi írásbeli érettségi vizsgákra kerül sor.

A héten a nemzetiségi nyelvekkel kezdenek az érettségizők

Ma, hétfőn a nemzetiségi – horvát, német, román, szerb és szlovák – nyelv és irodalom vizsgatárgyak közép- és emelt szintű írásbeli érettségi vizsgáira kerül sor.

Érettségi (Fotó: MTI - Honéczy Barnabás)

A német nyelvi vizsgákkal folytatódnak az írásbelik

A német írásbeli vizsgáival folytatódnak az idegen nyelvi érettségik péntek reggel. A német nyelv írásbeli vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll, de emelt- és középszinten is az egyes vizsgaösszetevők értékelése egymástól független.

Érettségi (Fotó: MTI - Koszticsák Szilárd)

Angol nyelvből írnak érettségit ma reggel a diákok

Angol nyelvből írnak ma reggel országszerte érettségit a diákok. Az angol nyelv írásbeli vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll, az egyes vizsgaösszetevők értékelése egymástól független.

A diákok szerint nem volt különösebben nehéz a történelem írásbeli

Átlagos nehézségűnek találták az idei történelem írásbeli érettségi feladatait a diákok – derült ki az MTI által szerdán megkérdezett középiskolai tanárok nyilatkozataiból.