2019. február 17., vasárnap

Címke: világnap

Japán, Tokió

Pár évtized múlva tízmilliárd ember él majd a Földön

Várhatóan csaknem tízmilliárd ember él majd a Földön 2055-ben az ENSZ számítása szerint, de a világ népessége már mostanra is meghaladta a 7,6 milliárdot – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a Népesedési Világnap alkalmából.

Ma van az autizmus világnapja

A világnapot 2008-tól tartják április 2-án az ENSZ kezdeményezésére. Célja, hogy a figyelem az autizmusra, az autizmussal élők hétköznapjaira irányuljon.

Színház

Ma van a Színházi Világnap

A világnap alkalmából a színházakban az előadások előtt felolvassák azt a nemzetközi üzenetet, amelyet az idén Isabelle Huppert, neves francia színművész fogalmazott meg.

Kóstolókkal ünneplik a kávé világnapját vasárnap

Kávékóstolókkal, bemutatókkal, workshopokkal és barista bajnoksággal ünnepli a kávé világnapját vasárnap a Tesla Budapestben „A kávé napja” elnevezésű rendezvény.

Minden századik magyar gyermek autizmussal él

A becslések szerint Magyarországon minden századik gyermek autizmussal él, a gyógypedagógiai terápiák révén azonban jól fejleszthető ez az állapot.

Március 27.: Színházi Világnap

A Színházi Világnapot a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) hívta életre, 1962 óta tartják meg március 27-én annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója.