2018. október 19., péntek - Nándor

Címke: vetélkedő

Arany és Madách a témája a Nemzeti Színház internetes színháztörténeti vetélkedőjének

Újra elindítja a Nemzeti Színház középiskolásoknak szóló vetélkedőjét, amelynek témája idén Arany János és Madách Imre munkássága lesz. A vetélkedőben négyfős, tizedikes és tizenegyedikes diákokból álló csapatok vehetnek részt.

Örök tél

Premier előtti vetítést nyerhettek

Az „Örök tél” című film alkotói online történelmi vetélkedőt hirdetnek középiskolás diákok számára, akik iskolai premier előtti vetítést is nyerhetnek. A január elsején kezdődő, háromfordulós online vetélkedőre december 28-ig lehet regisztrálni.

Cziffra-kód (Fotó: cziffrafesztival.hu)

Zenei vetélkedőt hirdetnek fővárosi diákoknak

Zenei és műveléstörténeti vetélkedőt hirdet 14-18 éves budapesti diákoknak a Cziffra György Fesztivál a MOM Kulturális Központ, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az ELTE BTK Zenei Tanszéke közreműködésével, amelyre ötfős csapatok nevezését várják.

Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedő

November végéig lehet jelentkezni a középiskolások vállalkozói vetélkedőjére

November 30-ig várják a 14-18-éves tanulók jelentkezését az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedőre, míg a pályázatokat december 20-ig lehet leadni. A vetélkedőn részt vevő diákoknak egy vállalkozást kell kitalálniuk.

Megvan a „Vitázik a világ ifjúsága” idei magyar győztese

Budai Franciska, a fővárosi Osztrák Iskola tanulója lett idén a „Vitázik a világ ifjúsága” („Jugend debattiert international”) német nyelvű vitavetélkedő magyarországi döntőjének győztese.

Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő (Fotó: Kormány.hu/FM - Pelsőczy Csaba)

Gyulai és székesfehérvári csapatok nyerték a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőt

Az általános iskolások közül a gyulai Magvető Református Általános Iskola és Óvoda csapata, a középiskolások közül pedig a Székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégium diákjai nyertek.

Játékos kampány indult a fiatalok biztonságosabb közlekedéséért

A figyelemfelhívó országos vetélkedősorozat megrendezését a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezte, fővédnöke Homolya Róbert, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

Debreceni gimnazisták nyerték az idei PénzSztár versenyt

A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium négyfős csapata szerezte meg az első helyet az Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny döntőjében.

Ismét megrendezik a középiskolások választási vetélkedőjét

Idén is meghirdette „Túl az első X-en – Tehetsz a jövődért, válassz!” elnevezésű középiskolai vetélkedőjét az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és a Nemzeti Választási Iroda.

Idén is megrendezik a PénzSztár Pénzügyi-Gazdasági Versenyt

Október 13-án indul a legnagyobb magyar pénzügyi-gazdasági vetélkedő, a PénzSztár, 936 négyfős középiskolás csapat részvételével.

56 KÉRDÉS ’56-RÓL – Nagy Diák ’56-os Teszt

Te mennyit tudsz a magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményéről, az 1956-os forradalomról? Tedd próbára magad! Töltsd ki a Nagy Diák ’56-os Tesztet, és nyerj!

A Fazekas Gimnázium csapata nyerte a Nemzeti Színház vetélkedőjét

A budapesti Fazekas Gimnázium „Nightingale” nevű csapata nyerte a Nemzeti Színház történeti vetélkedőjét, amelynek idei témája a „Csongor és Tünde” volt.