2019. április 26., péntek

Címke: Veszprém

Tizennyolc előadás A Tánc Fesztiválján, Veszprémben

Öt nap alatt tizennyolc előadás tekinthető meg a 19. A Tánc Fesztiválja elnevezésű, országos kortárs összművészeti találkozón május 24-28. közt Veszprémben, a Pannon Várszínház szervezésében.

Magyarországon turnézik májusban a Harlem Globetrotters – VIDEÓ

A világ leghíresebb kosárlabda-show csapata négy városban, Győrben, Veszprémben, Szegeden és Debrecenben lép pályára. A Harlem Globetrotters legutóbb tavaly lépett fel hazánkban.

A Veszprémi Petőfi Színház (Fotó: Magyar Teátrum Online)

Magyar meséket adnak elő középiskolások a Veszprémi Petőfi Színházban

Az előadás rendezője, Palásthy Bea úgy fogalmazott: abban nyújtott segítséget a diákok számára, hogy a hét produkció összeálljon előadássá.

Fiatal tehetségek mutatkoznak be a Pannon UniFest fesztiválon

A 250 hazai és határon túli tehetség prózai, zenés, táncos produkciókkal, kisfilmekkel készül a hétfőtől vasárnapig zajló rendezvényre – közölte Veszprém polgármestere.

Ma rendezik az Állatkertek Éjszakáját

Ma este rendezik meg az ország 11 településének 12 állatkertjében az Állatkertek Éjszakája elnevezésű programot, amelynek során szakvezetéssel, látványetetéssel és interaktív programokkal várják a látogatókat.

Elkezdődött a Veszprémi Utcazene Fesztivál

Ma kezdődött és szombatig tart az OTP Bank Veszprémi Utcazene Fesztivál (VUF), amelyen hazai és külföldi zenészek tucatjai lépnek fel különböző színpadokon.

Átadták Magyarország legnagyobb dinoszauruszparkját

Az ország legnagyobb őslényparkjában, amely a Veszprémi Állatkertben került kialakításra, harminc életnagyságú szobor látható télen-nyáron. Az őslényparkot az állatkerti belépővel lehet látogatni.

Ma van az Emlékhelyek Napja – Történelmi időutazás országszerte

A rendezvénysorozatot első alkalommal szervezi meg a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI), amelyen országszerte mintegy ötven emlékhely várja a látogatókat.

Ősszel Budapesten is elindul az MCC Fiatal Tehetség Programja

Ősztől már Budapesten is be lehet kapcsolódni a miskolci, szolnoki, pécsi és veszprémi helyszínek mellett a Mathias Corvinus Collegium (MCC) felső tagozatos diákoknak szóló, hagyományos oktatást kiegészítő képzésébe.

A fiatalok vállalkozását segítő program indul Veszprémben

A lehetőségek országának nevezte Magyarországot Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára.

Hat világsztár is fellép a 13. VeszprémFesten

A július 13. és 17. között zajló rendezvényen a nagyszínpadon ad koncertet Omara Portuondo és Diego el Cigala, Gregory Porter, Lisa Stansfield, Jamie Cullum és a kéttagú Thievery Corporation is.

Komédia bemutatójára készülnek Veszprémben

Megtartották a „Család ellen nincs orvosság” olvasópróbáját, a komédiát Kéri Kitty rendezésében mutatják be