2017. május 1., hétfő - Fülöp, Jakab

Címke: verseny

A 2016/2017-es Scratch Meccs döntősei, zsűrije és szervezői

Virtuális szabadulószobát programoztak az idei Scratch Meccset megnyerő lányok

A verseny nyerteseiként a „Palacsinták” csapatnévvel induló lányok egy tanulmányúton vehetnek részt: egy napot tölthetnek el a Facebook varsói irodájában.

Mogyorós, gesztenyés és gyümölcsös torták a döntőben

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által szervezett Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe 5-5 torta került.

Négy magyar csapat a Shell Eco-marathon Europe versenyen

A világ huszonhét országának 192 diákcsapata regisztrált az üzemanyag-hatékonysági viadalon, amelyen azok győznek, akik a legnagyobb távolságot tudják megtenni egy liter üzemanyaggal.

Diákok

2017-ben is megrendezik a középiskolai problémamegoldó versenyt

Január 22-ig regisztrálhatnak a diákok a 2017 első negyedévében megrendezendő Országos Középiskolai Problémamegoldó Versenyre (OKPV).

Hat magyar érem az EuroSkills versenyen

Két ezüst és négy bronzérmet szerzett a tizennégy szakmában versenyző magyar csapat a fiatal szakmunkások Európa-bajnokságán Göteborgban. A magyar csapat 8. lett az éremtáblán.

Indul az „SCI-ndikátor” egyetemistáknak

Természettudományi, műszaki, informatikai és matematika szakos hallgatók számára indítja el első országos tudománykommunikációs versenyét A Nők a Tudományban Egyesület.

Magyar diák a YPEF verseny győztes csapatában

Lett, német és magyar tagú az a nemzetközi diákcsapat, amely a Fiatalok Európa Erdeiben tanulmányi verseny lettországi megrendezett döntőjében az első helyezést ért el.

Fiatalok ötleteit várják november végéig

Meghirdették a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, amelyre kreatív és tehetséges 20 év alatti fiatalok nevezhetnek megvalósításra váró ötleteikkel november 28-ig egyénileg vagy két fős csapatokban.

Estöri – Kreatív Történelmi Verseny

Az Esterházy Magánalapítvány a XVII. század történelmét felölelő, a névadó család múltjáról szóló kreatív történelemversenyt hirdetett meg a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára.

Ilyen is van: lépcsőfutó OB szombaton

Huszonhárom emelet leküzdése vár szombaton a XVII. lépcsőfutó országos bajnokság résztvevőire. Persze nem profi sportra, hanem a tűzoltókra kell gondolni, bár élsportolók is versenyeznek.