2019. május 26., vasárnap

Címke: úszás

Úszás

Két magyar érem a junior nyíltvízi úszó Európa-bajnokságon

Szimcsák Mira arany-, Rohács Réka pedig ezüstérmet nyert a nyíltvízi úszók utánpótlás Európa-bajnokságán, amelyet péntektől vasárnapig Máltán rendeztek.

Nagy Réka (Fotó: MTI - Balogh Zoltán)

Nagy Rékát jelölték a legjobb fiatal európai sportoló díjra

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának beszámolója szerint a Piotr Nurowski lengyel teniszező nevét viselő elismerésre a BVSC 14 éves tehetsége egy cseh, egy görög, egy olasz és egy török sportolóval együtt van versenyben.

Magyar éremeső az Indianapolisban rendezett junior úszó-világbajnokságon

A fiatal magyar versenyzők öt arany-, nyolc ezüst- és három bronzérmet szereztek, ezzel – a legjobb európai országként – az éremtábla negyedik helyén zárták a VB-t.

Velencei-tó, tóúszás

Tóúszás és túratriatlon-verseny a Velencei-tónál

A tervek szerint augusztus 5-én, szombaton rendezi meg a Budapest Sportiroda (BSI) a 8. K&H mozdulj! tóúszást és túratriatlon-versenyt a Velencei-tónál.

Vizes VB - Hosszú Katinka

Hosszú Katinka világbajnok, Verrasztó Dávid ezüstérmes

Negyedszer lett világbajnok 400 m vegyesen Hosszú Katinka, míg ugyanebben a számban a férfiak között Verrasztó Dávid ezüstérmet szerzett, a férfi 4×100 méteres vegyesváltó pedig hetedik lett a 17. vizes világbajnokság zárónapján.

Vizes VB - Milák Kristóf (Fotó: MTI - Kovács Tamás)

Bernek Péter hatodik, négy magyar úszó döntős

Kapás Boglárka 800 méter gyorson, Hosszú Katinka 200 méter háton, Cseh László és Milák Kristóf 100 méter pillangón döntős, Bernek Péter pedig 200 méter háton hatodik lett pénteken, az úszó-világbajnokságon.

Hosszú Katinka bronzérmes, a női 4×200 méteres gyorsváltó hatodik

Bronzérmet nyert 200 méter pillangón Hosszú Katinka, a Késely Ajna, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Hosszú Katinka összeállítású 4×200 méteres gyorsváltó a hatodik helyen végzett csütörtökön, a vizes VB-n.

Vizes VB - Cseh László

Cseh László ezüstérmes, Hosszú Katinka és Szilágyi Liliána döntős

Több magyar éremben reménykedtünk az úszók szerdai versenynapján, de így is szép napot zártunk a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. Cseh László nyolcadik VB-jén ezüstérmet szerzett.

Hosszú Katinka, Cseh László és Kenderesi Tamás is döntős

Nem született újabb magyar érem a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság keddi napján, de három úszónk is döntőbe jutott: Cseh László és Kenderesi Tamás 200 m pillangón, míg Hosszú Katinka 200 m gyorson.

Vizes VB - Cseh László

Kenderesi Tamás és Cseh László 200 méter pillangón, Hosszú Katinka 200 m gyorson elődöntős

200 méter pillangón Cseh László címvédőként a legjobb, Kenderesi Tamás pedig a hetedik, míg 200 m gyorson Hosszú Katinka a harmadik idővel elődöntős.

Vizes VB 2017 - Hosszú Katinka

Hosszú Katinka megvédte címét 200 méter vegyesen

Saját bevallása szerint riói olimpiai bajnoki címeinél is többet jelent Hosszú Katinka számára a Duna Arénában aratott hétfő esti világbajnoki győzelme 200 méteres vegyesúszásban.

Vizes VB 2017

Megvan az első magyar érem a vizes VB-n: bronzérmes a 4×100 méteres férfi gyorsváltó

Bronzérmet nyert a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd összeállítású 4×100 méteres férfi gyorsváltó az úszó-világbajnokságon a Duna Arénában, a 17. vizes VB-n.