2017. augusztus 18., péntek - Ilona

Címke: USA

NASA

Egy kisfiú is jelentkezett a NASA bolygóvédő álláshirdetésére

Bolygóvédő állást hirdetett az amerikai űrkutatási hivatal (NASA): a felügyelőknek az idegenektől kell megóvniuk a Földet. Az állásra egy kilencéves kisfiú is jelentkezett, a NASA válaszolt.

Májusban még hősként ünnepelték, most letartóztatták a fiatal brit informatikust

Az amerikai média csütörtöki híradásai szerint Las Vegasban letartóztatták azt a 23 éves brit informatikust, aki májusban semlegesítette a világszerte támadó zsarolóvírust.

First Global Challenge 2017 - Team Burundi

Eltűnt a Washingtonban versenyző burundi csapat

Valóra vált az afrikai országból érkezett robotikai csapat vezetőjének legborzasztóbb rémálma: az Egyesült Államokban rendezett nemzetközi verseny végére eltűntek a „gyerekei”.

Twitter - Donald Trump

Többen beperelték az amerikai elnököt, mert az kitiltotta őket Twitter-oldaláról

Egy szólásszabadságért küzdő csoport pert indított kedden Donald Trump amerikai elnök ellen, mert tagjait az elnök kitiltotta Twitter-oldaláról. A csoporthoz további hét ember csatlakozott.

USA

Függetlenségét ünnepli ma az Egyesült Államok

1776-ban ezen a napon hagyta jóvá a Kontinentális Kongresszus a Függetlenségi Nyilatkozatot, amely megnyitotta az utat tizenhárom észak-amerikai brit gyarmat előtt a szuverenitás felé. Az Egyesült Államok július 4-én a Függetlenség Napját ünnepli.

Otto Warmbier

Elhunyt az Észak-Koreából kómában hazaszállított amerikai egyetemista

Az ohiói Cincinnatiban hétfőn elhunyt az amerikai egyetemista, Otto Warmbier, akit a múlt héten kómában szállítottak haza Észak-Koreából, ahol 17 hónapig tartották fogva.

Mark Zuckerberg tiszteletbeli diplomát kapott a Harvardon

Zuckerberg, aki annak idején kimaradt a Harvardról, csütörtökön visszatért a tekintélyes tanintézménybe, és ő mondta el az amerikai egyetemeken hagyományos ünnepi évzáró beszédet.

Rapalbumot készített diplomamunkaként a Harvard egy diákja

Rapalbumot készített diplomamunkaként a Harvard egyik diákja

Obasi Shaw a Harvard történetében az első hallgató, aki ilyen diplomamunkát készített. A „Liminal Minds” című album A mínusz osztályzatot kapott, ami biztosította, hogy a diák kitüntetéssel végezzen.

Meghalt egy dél-karolinai középiskolás, mert túl rövid idő alatt ivott meg sok koffeines italt

Feltehetően szóba sem került volna a kiváltó okok között a kávé hatóanyaga, ha a tanúk el nem mondták volna, mit ivott a fiú, mielőtt elájult.

Kémfilmbe illő módon próbáltak vizsgalapokat lopni

A Kentucky Egyetem két 21 éves statisztika hallgatója a légcsatornán bemászva próbálta ellopni következő dolgozatuk kérdéseit tanáruk irodájából; betörés miatt kell felelniük a bíróság előtt.