2017. május 1., hétfő - Fülöp, Jakab

Címke: USA

Amerikai diákok az al-Kaida szemszögéből írnak esszét szeptember 11-ről

Az iowai állami egyetemen a hallgatóknak az al-Kaida terrorszervezet szemszögéből kell esszét írniuk a 2001. szeptember 11-i merényletekről.

Eladó egy kisváros az Egyesült Államokban

Két pennsylvaniai helyi lap is jelentette, hogy eladó az állam nyugati vidékén fekvő, még kisvárosnak is alig nevezhető Reduction település. Az ára másfél millió dollár.

Tombol a tél Észak-Amerikában: lavinát hozott az érkező vonat – VIDEÓ

Havas támadás elől menekültek szerda reggel egy New York-i vonatra várakozók. A legtöbben megpróbáltak elugrani az érkező hótömeg elől, de páran előkapták telefonjukat és megörökítették a nem mindennapi látványt.

Rihanna a Harvard Egyetem szívét is elrabolta

„Végre a Harvardra is sikerült bekerülnöm” – tréfálkozott a 29 éves barbadosi énekesnő, amikor a massachusettsi Cambridge-ben kedd este átvette az elismerést az őt felállva, ovációval ünneplő tömeg előtt.

Beiktatták az Amerikai Egyesült Államok 45. elnökét

Beiktatták hivatalába pénteken Washingtonban Donald Trumpot, az USA 45. elnökét. A beiktatás után Barack Obama és családja helikopteren elhagyta az amerikai fővárost.

A „Zsivány Egyes” elleni bojkottra hergelik a twitterezőket a Trump-hívők

Donald Trump követői a jövő héten a mozikba kerülő legújabb Star Wars-film bojkottjára szólítják fel a twitterezőket – számolt be róla a BBC News pénteken.

Donald Trump az Amerikai Egyesült Államok új elnöke

Az amerikai Republikánus Párt jelöltje helyi idő szerint szerda hajnalban bejelentette győzelmét az elnökválasztáson, amelyhez Hillary Clinton telefonon gratulált neki, elismerve saját vereségét.

Amerikán a világ szeme: ma választják az új elnököt

Donald Trump és Hillary Clinton támogatóiból kiindulva két világ közül választhatnak ma az amerikai szavazók, de pontosan hogyan, mikor és kire lehet szavazni?

Az amerikai Glamour magazin szerint Bono az év férfija

A GlA Glamour magazin eddig csak nőket díjazott, most először választotta meg Az Év Férfiját, méghozzá U2 frontemberét, Paul David Hewsont, vagyis Bonót.

Robotkar ujjaival érez egy lebénult fiatal – VIDEÓ

Amerikai kutatók szenzorokkal ellátott robotkar és agyba ültetett chip segítségével olyan rendszert alkottak, amivel a lebénult páciens képes érezni, ha a robot ujjaihoz hozzáérnek.