2018. október 19., péntek - Nándor

Címke: ünnep

Sok hosszú hétvége lesz idén, de lesznek szombati munka- és tanítási napok is

Szerencsésen alakulnak az ünnepek idén: összesen kilenc hosszú hétvége lesz 2018-ban, ebből hat négynapos pihenő, Karácsonykor pedig ötnapos hétvége lesz. Cserébe azonban hat szombat munkanap lesz.

Karácsony, Betlehem, Jézus,

Az év legszebb ünnepének gyökerei

A hagyomány úgy tartja, hogy a Karácsony Jézus Krisztus születésnek időpontja, és e dátum egyben időszámításunk kezdete is. Azonban a valóság ennél valamivel árnyaltabb.

Vásárlás, shopping, bevásárlókocsi

Így tartanak nyitva az üzletek az ünnepek alatt

December 24-én, vasárnap az üzletek legkésőbb 14 óráig tarthatnak nyitva, de a kereskedők dönthetnek arról is, hogy korábban zárnak, vagy ki sem nyitnak, ahogy december 31-én, vasárnap is maguk határozhatják meg a nyitvatartás rendjét – közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.

USA

Függetlenségét ünnepli ma az Egyesült Államok

1776-ban ezen a napon hagyta jóvá a Kontinentális Kongresszus a Függetlenségi Nyilatkozatot, amely megnyitotta az utat tizenhárom észak-amerikai brit gyarmat előtt a szuverenitás felé. Az Egyesült Államok július 4-én a Függetlenség Napját ünnepli.

Március 15.

Ünnepeink közül március 15. áll legközelebb a szívünkhöz

Az átlagos magyar fiatal bár némiképp alul tájékozott, mégis fontos számára a történelem. Háromnegyedük érdeklődik a történelem iránt – derül ki a Nemzeti Örökség Intézet korábbi felméréséből.

Megkezdődött az ünnepi tűzijáték rakétáinak telepítése

A szervezők szerint a tűzijáték a helyszínen az Erzsébet híd és a Lánchíd közötti rakpartszakaszokról figyelve lesz a leglátványosabb.

Húsvét: sonka, bárány, tojás, kalács, locsolkodás és persze a húsvéti nyuszi

Húsvéthoz, a legnagyobb keresztény ünnephez, amely Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe, s amelynek időpontját 325-ben a Nicea-i zsinat állapította meg, számos hagyomány és szertartás kapcsolódik. Íme, a legfontosabbak…

Idén is lesz Húsvéti Fesztivál Hollókőn

A vendégek kóstolót kapnak a környék palóc gasztronómiájából, kiváló borokból és pálinkákból, a kicsiket gyermekprogramok, a nagyokat nép- és világzenei koncertek is várják.