2018. október 19., péntek - Nándor

Címke: tudomány

Jön a hetedik Lányok Napja! A jövő rád vár, te mire vársz?

2018. április 26-án, csütörtökön ismét Lányok Napja, immár hetedik alkalommal Magyarországon. Egy nap, amikor találkozhatsz szakemberekkel és kipróbálhatod magad és a képességeidet.

Tudomány

Ezek voltak 2017 legnagyobb tudományos húzásai – VIDEÓ

Tudományos felfedezésekben és innovációkban gazdag évet hagyunk a hátunk mögött. A gravitációs hullámok mellett egy sor egészségügyi áttörés is lázban tartotta a világot.

Innováció

Meghirdették az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyt

A Magyar Innovációs Szövetség meghirdette az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyt a 2017/2018-tanévre. A versenyre műszaki és természettudományos témával középiskolások pályázhatnak.

EU Contest For Young Scientists 2017

Három magyar diák az EU ifjúsági tudományos versenyének döntőjében

Hárman képviselik Magyarországot az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyének döntőjében Tallinnban szeptember 22. és 27. között – közölte a Magyar Innovációs Szövetség.

A lányregénytől a matematikáig

A Lányok Napja programsorozatot az idén ötödik alkalommal szervezi meg április 28-án a Nők a Tudományban Egyesület, április 1-jén pedig másodszor rendezték meg a Tanárok a Lányokért napot.

Tudományos diákkonferencia az ELTE-n

Idén is megrendezi szokásos éves tudományos seregszemléjét, a Colloquium Officiale konferenciasorozat immár harmadik kiadását a Mika Sándor Egyesület.