2019. május 27., hétfő

Címke: törvény

okostelefon, fiatal,

Kitiltották az okoseszközöket a francia sulikból

Megszavazta a francia parlament alsóháza azt a törvényjavaslatot, amely megtiltja a mobiltelefonok használatát a közoktatási intézményekben szeptembertől. A táblagépeket és az okosórákat is kisöprik a tantermekből.

Munkavállalás

A diákok munkavállalását is a Munka Törvénykönyve szabályozza

A diákok munkavállalásának körülményeit is a Munka Törvénykönyve szabályozza, így a 16. életévüket betöltött tanulók foglalkoztatásánál is fontos az írásban rögzített munkaszerződés.

Dolgoznál a nyáron? Ismerd meg a diákmunkával kapcsolatos szabályokat és előírásokat!

A diákok 16 éves kortól létesíthetnek munkaviszonyt, a megkötött munkaszerződés azonban csak a törvényes képviselő hozzájárulásával lesz érvényes.

Egyre kevesebbet dohányoznak a magyar fiatalok

Egyértelműen csökkent a fiatalok dohányzási gyakorisága, a trafiktörvénynek köszönhetően nehezebb a dohánytermékekhez való hozzáférésük és nőtt a nemdohányzók aránya.

Módosítani kell a diák munkavállalók szerződéseit

A szeptember 1-jétől hatályba lépő jogszabályváltozások miatt százharmincezer diák munkavállaló és háromezer cég szerződését kell újrakötni az iskolaszövetkezeteknél.

Felfüggeszti szolgáltatását Budapesten az Uber

Július 24-én, vasárnap 12 órától, amikor életbe lép a működését ellehetetlenítő jogszabály, határozatlan időre felfüggeszti a szolgáltatását Budapesten az Uber.

Megint leugorhatsz vasárnap a boltba egy kis akármiért

Az Országgyűlés 163 igen szavazattal, 2 nem ellenében és 11 tartózkodás mellett visszavonta a boltok vasárnapi zárva tartását előíró szabályozást kedden a kormány javaslatára.