2018. október 19., péntek - Nándor

Címke: szilveszter

112

Nem mindenkinek kezdődött vidáman 2018

A tűzijátékok idén is okoztak kisebb tüzeket, a rendőröknek több mint tíz esetben kellett intézkedniük pirotechnikai eszközök miatt, országszerte több mint háromezerszer riasztották a mentőket, a fővárosban csaknem hetvenen kerültek detoxikálóba, illetve több baleset is történt.

Szilveszter

Sokan buliztak az utcán szilveszterkor szerte a világon – VIDEÓ

A világ nagyvárosaiban, valamint hazánkban is sokan várták az új esztendő beköszöntét az utcán bulizva. Tűzijátékokkal, szabadtéri koncertekkel, partikkal búcsúztak világ- és országszerte az emberek 2017-től.

104 (Fotó: facebook.com/orszagosmentok)

Figyeljetek egymásra szilveszter éjjel!

Rövid közleményben gyűjtötte össze a szilveszterrel kapcsolatos tudnivalókat az Országos Mentőszolgálat, amely megerősített szolgálattal készül az éjszakára, mivel ilyenkor a segélyhívások, a mentési feladatok száma jelentősen megnő.

Szilveszter, buli

Csak meghívott vendégeid legyenek a szilveszteri bulin, kihívottak ne!

Simán megbírságolhatnak egy házibuli miatt, a büntetés pedig akár több tízezer forint is lehet, mert a szabályokat azért szilveszterkor is be kell tartani, bár az is igaz, hogy ilyenkor egy picit nagyobb a türelem és a megértés.

Tűzijáték

Szilveszter: tűzijátékot csak legális helyről, petárdázni most is tilos!

Az egész évben működő árusítóhelyeken felül országszerte csaknem hétszáz helyen lehet szilveszteri pirotechnikai eszközóket vásárolni, így mindenki legálisan szerezheti be az év végi ünneplés kellékeit – mondta az ORFK igazgatásrendészeti főosztály rendészeti osztályának kiemelt főreferense.

Szilveszter Budapesten (Fotó: MTI - Balogh Zoltán)

Akadtak gondok szilveszter éjjel

A mentőknek, a katasztrófavédelemnek, illetve a tűzoltóknak, valamint a rendőröknek is akadt dolguk az év utolsó éjjelén. Sokan ezúttal sem tudták, mi az elég alkoholból.

Kutyus és cica

Sokkos pánikot okozhatnak a pirotechnikai eszközök az állatoknak!

Az óévbúcsúztatókor használt pirotechnikai eszközök durva hang-és fényhatásai miatt sokkos pánikba eshetnek a cicák és a kutyusok – hívta fel a figyelmet az Orpheus Állatvédő Egyesület.