2017. június 25., vasárnap - Vilmos

Címke: Szeged

SZTE (Fotó: www.u-szeged.hu)

Szeged nyerte az egyetemi szépségversenyt

Toronymagasan az SZTE-t választották a legtöbben a legszebb magyar egyetemi campusnak. Az eduline.hu portál egyetemi szépségversenyén közel 14 ezer szavazott kapott a Tisza-parti universitas.

Tíznapos fesztivállal köszöntik Szeged Napját

A borrendek felvonulásával kezdődik el május 12-én, pénteken a XXIII. Szegedi Borfesztivál és a Szeged Napját köszöntő ünnepségsorozat, melyen másfél héten át tíz helyszínen kétszázötven program várja a helybélieket és a csongrádi megyeszékhelyre látogatókat.

Középiskolás kínai nyelvi versenyt rendeztek Szegeden (Fotó: Szeged.hu)

Középiskolás kínai nyelvi versenyt rendeztek Szegeden

Az SZTE Konfuciusz Intézet első alkalommal rendezte meg a középiskolások nemzetközi kínai nyelvi versenyének, a Chinese Bridge idei döntőjét április 28-án Szegeden, IH Rendezvényközpontban.

Nobel-díjasok és Tehetséges Diákok találkozója, Szeged

A legjelentősebb tudományos elismerések birtokosaival találkozhattak az érdeklődők

Bert Sakmann, Nobel-díjas fiziológus és Arthur Konnerth, European Brain Research Prize-zal kitüntettet agykutató vettek részt a Nobel-díjasok és Tehetséges Diákok találkozóján, Szegeden.

SZTE - Egyetemi Tavasz (Fotó: u-szeged.hu)

Háromszáz program hozza el a tavaszt a Szegedi Tudományegyetemen

Hat hét alatt ötvenöt helyszínen háromszáz tudományos, ismeretterjesztő, kulturális, sport- és szórakoztató programra várják az érdeklődőket.

SZIN 2017

Újabb fellépőkkel bővült a Szegedi Ifjúsági Napok programja

A Tisza-parti fesztivál vendége lesz mások mellett Ferry Corsten holland DJ, a Shantel & Bucovina Club Orkestar és az elektro-mágus Cesqeaux – tájékoztattak a szervezők.

Magyarországon turnézik májusban a Harlem Globetrotters – VIDEÓ

A világ leghíresebb kosárlabda-show csapata négy városban, Győrben, Veszprémben, Szegeden és Debrecenben lép pályára. A Harlem Globetrotters legutóbb tavaly lépett fel hazánkban.

Georadar, folyóvízi terepasztal, térképészet – Idén is földrajzverseny az SZTE-n

2017. április 7-8-án kerül megrendezésre az SZTE VI. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny az SZTE TTIK, Földrajzi, Földtudományi Intézetének tanszékein.

Március 29-én rendezik meg a 22. SZTE Tavaszi Állásbörzét

Rekordszámú, csaknem hetven kiállító vesz részt a Szegedi Tudományegyetem szerdai állásbörzéjén, amely a régió legnagyobb ilyen rendezvénye.

Másodszor lesz egyetemi színházi találkozó Szegeden (Fotó: Szeged.hu)

Másodszor lesz egyetemi színházi találkozó Szegeden

Második alkalommal találkoznak Magyarország egyetemeinek színi társulatai március 17-20. között Szegeden. A találkozó lehetőséget biztosít arra, hogy a felsőfokú oktatási intézményekben működő színházi társulatok megismerhessék egymás munkáját.