2017. május 1., hétfő - Fülöp, Jakab

Címke: Szeged

Nobel-díjasok és Tehetséges Diákok találkozója, Szeged

A legjelentősebb tudományos elismerések birtokosaival találkozhattak az érdeklődők

Bert Sakmann, Nobel-díjas fiziológus és Arthur Konnerth, European Brain Research Prize-zal kitüntettet agykutató vettek részt a Nobel-díjasok és Tehetséges Diákok találkozóján, Szegeden.

SZTE - Egyetemi Tavasz (Fotó: u-szeged.hu)

Háromszáz program hozza el a tavaszt a Szegedi Tudományegyetemen

Hat hét alatt ötvenöt helyszínen háromszáz tudományos, ismeretterjesztő, kulturális, sport- és szórakoztató programra várják az érdeklődőket.

SZIN 2017

Újabb fellépőkkel bővült a Szegedi Ifjúsági Napok programja

A Tisza-parti fesztivál vendége lesz mások mellett Ferry Corsten holland DJ, a Shantel & Bucovina Club Orkestar és az elektro-mágus Cesqeaux – tájékoztattak a szervezők.

Magyarországon turnézik májusban a Harlem Globetrotters – VIDEÓ

A világ leghíresebb kosárlabda-show csapata négy városban, Győrben, Veszprémben, Szegeden és Debrecenben lép pályára. A Harlem Globetrotters legutóbb tavaly lépett fel hazánkban.

Georadar, folyóvízi terepasztal, térképészet – Idén is földrajzverseny az SZTE-n

2017. április 7-8-án kerül megrendezésre az SZTE VI. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny az SZTE TTIK, Földrajzi, Földtudományi Intézetének tanszékein.

Március 29-én rendezik meg a 22. SZTE Tavaszi Állásbörzét

Rekordszámú, csaknem hetven kiállító vesz részt a Szegedi Tudományegyetem szerdai állásbörzéjén, amely a régió legnagyobb ilyen rendezvénye.

Másodszor lesz egyetemi színházi találkozó Szegeden (Fotó: Szeged.hu)

Másodszor lesz egyetemi színházi találkozó Szegeden

Második alkalommal találkoznak Magyarország egyetemeinek színi társulatai március 17-20. között Szegeden. A találkozó lehetőséget biztosít arra, hogy a felsőfokú oktatási intézményekben működő színházi társulatok megismerhessék egymás munkáját.

Háromöves tatu született a Szegedi Vadasparkban (Fotó: Szegedi Vadaspark - Endrédi Lajos)

Háromöves tatu született a Szegedi Vadasparkban

Déli háromöves tatu (Tolypeutes tricinctus), más néven matakó született a Szegedi Vadasparkban, a különleges állattal sétái során a látogatók is találkozhatnak – közölte Veprik Róbert igazgató az MTI-vel.

Kora tavaszi gida-boom a Szegedi Vadasparkban (Fotó: Szeged.hu/Szegedi Vadaspark - Endrédi Lajos)

Kora tavaszi gida-boom a Szegedi Vadasparkban

Márciusig egy tucat kecskegida látta meg a napvilágot a Szegedi Vadasparkban. Náluk kedvesebb és megkapóbb látványt a tavasz első napjaiban nehéz elképzelni.

Bohócdoktor – illusztráció (Fotó: Dineroclub.net)

Bohócdoktorok kerestetnek Szegedről és környékéről

A Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány 2008 óta működteti a Gyógyító Bohócdoktorok Csapatot. A megnövekedett igények kielégítése végett az alapítvány szegedi térségből önkéntes bohócdoktor segítők jelentkezését várja.