2018. július 21., szombat - Dániel, Daniella

Címke: Spanyolország

Facebook

1,2 millió euróra büntették a Facebookot Spanyolországban

A spanyol adatvédelmi hatóság (AEPD) 1,2 millió euróra (367 millió forint) büntette a Facebook internetes közösségi oldalt a felhasználók adatainak engedély nélküli reklám célú felhasználása miatt.

La Tomatina (Fotó: YouTube.com)

Idén 22 ezer ember vívott paradicsomcsatát a spanyolországi Bunolban – VIDEÓ

Bokáig gázolt, pancsolt és hempergett a túlérett paradicsomban 22 ezer ember a kelet-spanyolországi Bunol városában, ahol augusztus 30-án rendezték meg a Tomatina nevű paradicsomcsatát.

Tűz egy barcelonai fesztiválon

Több tízezer embert menekítettek ki egy spanyol zenei fesztiválról – VIDEÓ

Huszonkétezer nézőt evakuáltak szombat éjjel egy barcelonai zenei fesztiválról, mert kigyulladt egy színpad – adta hírül a helyi tűzoltóság.

Bíróság mondta ki a fiatal spanyol lányról, hogy lusta

Egy spanyol bíró elutasította egy 23 éves lány keresetét, aki azért perelte apját, hogy továbbra is támogassa anyagilag. Az ítélet szerint a fiatal “túl lusta, hogy saját megélhetését biztosítsa”.

Több mint kétezer állatot kínzott halálra egy spanyol állatmenhely tulajdonosa

Állatkínzás és okirat-hamisítás miatt csaknem négy év börtönre és 20 ezer euró pénzbüntetése ítélte egy spanyol bíróság hétfőn egy torremolinosi állatmenhely tulajdonosát.

Leckesztrájkot hirdetett novemberre egy szülői szervezet Spanyolországban

A szervezet vezetője szerint az iskolai házi feladatok túl sok időt vesznek el a családoktól, ahelyett, hogy a gyerekek minőségi időt tölthetnének együtt szüleikkel.

Új vizsgarendszer ellen tüntettek a spanyol diákok

Spanyolország több mint ötven városban tüntettek a diákok az új középiskolai vizsgarendszer ellen szerdán. A szervezők szerint több tízezren vettek részt a tüntetésen.

100 ezer eurónyi adóssága lett a Google-nél egy spanyol fiúnak

Egy 12 éves José Javier 100 ezer euró (több mint 30 millió forint) értékben rendelt meg figyelmetlenségből reklámfelületet a Google internetes keresőtől.

Elítélték a tragédiával végződött madridi Halloween-party főszervezőjét

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt négy év börtönre ítélte kedden a spanyol bíróság másodfokon annak a 2012-es madridi Halloween-partynak a főszervezőjét, amelyen öt fiatal lányt vesztette életét.

Spanyolországban 160 tonna zöldséggel készülnek az idei paradicsomcsatára

A kelet-spanyolországi Valencia mellett található Bunol városában immár hagyományosan minden év augusztusának utolsó napján rendezik meg a világhírű paradicsomcsatát.

Rafael Nadal akadémiáján edz ősztől Valkusz Máté

A tizennégyszeres Grand Slam-bajnok, Rafael Nadal mallorcai teniszakadémiáján edz ősztől Valkusz Máté, a junior világranglista korábbi éllovasa.

Halálra öklelt egy embert egy bika Spanyolországban

San Fermínt, Pamplona védőszentjét ünneplik szerda óta nemcsak a városban, hanem több spanyolországi településen is. A programok közül a bikafuttatás a leghíresebb.