2019. május 26., vasárnap

Címke: Rio

Neil Tennant (Fotó: YouTube.com)

Megtámadták a Pet Shop Boys frontemberét Rio de Janeiróban

Neil Tennant énekest és a stáb egyik tagját támadás érte a Copacabanán – tudósított a helyi médiára hivatkozva a The Guardian. Mindkettőjüknek elvették a telefonját és a készpénzét.

Állami kitüntetéseket adtak át a riói érmeseknek

Áder János államfő, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök állami kitüntetésben részesítette a riói olimpiai és paralimpiai játékokon érmet szerzett sportolókat.

Hazaérkeztek a magyar paralimpikonok

Több száz fős tömeg, családtagok, barátok, sporttársak, szurkolók hatalmas ovációval fogadták kedden kora este a Liszt Ferenc repülőtéren a XV. paralimpiai játékokról hazatért sportolókat.

Kialudt a láng Rióban: a magyar sportolók túlteljesítették a célkitűzést

A brazíliai viadalon 22 sportágban küzdöttek a résztvevők, 164 ország több mint 4.000 sportolója. A 43 fős piros-fehér-zöld küldöttség egy arany-, nyolc ezüst- és kilenc bronzérmet szerzett.

Magyar éremeső Rióban: megvan az első arany!

Tóth Tamás 100 méter háton arany-, Biacsi Ilona 1.500 méteres futásban, valamint a női tőrcsapat ezüst-, míg Vereczkei Zsolt 50 méter háton bronzérmet szerzett Rióban.

Egy ezüst- és három bronzérem csütörtökön, a paralimpián

A magyar versenyzők egy ezüst- és három bronzérmet szereztek a XV. paralimpiai játékok csütörtöki versenynapján, Rióban. A magyar küldöttség ezzel már 14 érmet tudhat magáénak, ebből hat ezüst, nyolc pedig bronz.

Újabb magyar ezüst- és bronzérem a paralimpián

A XV. paralimpiai játékok szerdai versenynapján, a kerekesszékes vívók versenyében Krajnyák Zsuzsanna bronz-, míg Osváth Richárd ezüstérmet szerzett.

Ezüstérmes az asztaliteniszező Csonka András

Csonka András ezüstérmet nyert az S8-as kategória asztalitenisz versenyében a paralimpián. A kecskeméti asztaliteniszező a magyar küldöttség nyolcadik érmét szerezte, négy bronz mellett ez a negyedik ezüst.

Három magyar érem hétfőn a paralimpián

Osváth Richárd kerekesszékes vívó ezüst-, míg Tóth Tamás úszó 100 méter gyorson és az asztaliteniszező Pálos Péter bronzérmet nyert Rióban, a XV. paralimpiai játékok hétfői versenynapján.

Újabb magyar érmek a hétvégén a paralimpián

Úszóink remekeltek Rióban a hétvégén, hiszen a 16 éves Pap Bianka szombaton 100 méter háton ezüst-, vasárnap 200 méter vegyesen bronz-, míg Sors Tamás szintén 200 vegyesen ezüstérmet szerzett.

Az erőemelő Tunkel Nándoré az első magyar érem

155 kilós teljesítménnyel bronzérmes lett a 49 kilogrammos súlycsoportban az erőemelő Tunkel Nándor a riói paralimpia első versenynapján, így övé a magyar küldöttség első dobogós helye.

Ismét fellobbant a láng Rióban

A riói az első dél-amerikai paralimpia, a versenyek ma, csütörtökön kezdődnek, a 43 magyar sportoló 12 sportágban lesz érdekelt.