2019. február 16., szombat

Címke: rekord

Szelfi

Szelfirekord a Balaton Fesztiválon

A legtöbb személy által egyszerre, egy időben elkészített szelfi tömegszerű rekordja már nem először kerül megdöntésre Magyarországon, a közelmúltban rendezett Balaton Fesztiválon ismét kísérletet tettek a magyar szelfirekord megdöntésére.

Üzemanyag-hatékonysági rekord felállítására készülnek magyar diákcsapatok

Négy magyar diákcsapat új üzemanyag-hatékonysági rekord felállítását kísérli meg a Make the Future Live elnevezésű londoni fesztivál keretében a Shell Eco-marathon Europe 2018-as versenyén.

Taylor Swift

Taylor Swift új albumából egymillió fogyott négy nap alatt az USA-ban

Egymillió példány fogyott mindössze négy nap alatt Taylor Swift új, „Reputation” című albumából az Egyesült Államokban: az amerikai énekesnő ezzel a legtöbb lemezt eladó művész lett idén hazájában.

Szegeden dőlt meg az újraélesztési rekord

Közel ezren vettek részt ma a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztálya által szervezett újraélesztési rekordkísérletben. Ezzel Szeged megdöntötte a szombathelyiek által 2015-ben felállított rekordot.

Taylor Swift

Taylor Swift új slágere három rekordot is megdöntött – VIDEÓ

Az új dalt több mint nyolcmilliószor játszották le a Spotify zeneszolgáltatón, többször, mint bármely más számot a bemutatása napján, a YouTube-on pedig két rekordot is megdöntött a friss sláger.

Luis Fonsi

Újabb rekordot döntött meg a „Despacito”

A Luis Fonsi által előadott latin-amerikai zene 16 héten át vezette az amerikai Billboard Hot 100 slágerlistáját. Ez utoljára huszonegy éve Mariah Carey és a Boyz II Men közös, „One Sweet Day” című dalának sikerült.

Ed Sheeran új albuma újabb rekordot állított fel

Ed Sheeran új albuma újabb rekordot állított fel

A brit énekes albuma megjelenése napján már csúcsot döntött a Spotify-on: egyetlen nap alatt 57 millióan hallgatták meg. Most öt nap alatt 273 millióan hallgatták meg a „Divide” című lemezt, ami újabb rekordnak számít.

Hosszú Katinka újabb rekordot állított be ötödik egyéni aranyérmével

Hosszú Katinka megszerezte ötödik aranyérmét is a rövidpályás úszó VB-n, Windsorban. Öt egyéni aranyat korábban mindössze ketten szereztek a rövidpályás VB-k történetében.

Rekordárat fizettek ki egy Tintin képregényoldalért

1,55 millió eurós rekordáron (479 millió forint) kelt el egy párizsi árverésen a híres riporterfiú, Tintin kalandjainak egy képregényoldala – számolt be róla a hétvégén a BBC News.

TeSzedd! (Fotó: szelektalok.hu)

TeSzedd!: ha te is gyűjtötted, részese vagy a rekordnak

Rekordmennyiségű, 2.857 tonna illegálisan lerakott szemetet gyűjtöttek össze a hatodik TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalom résztvevői.

Minden idők legnézettebb filmje Magyarországon

„Az ébredő Erő”-t alig több mint tíz hét alatt mintegy 1,223 millió néző látta, akik csaknem kétmilliárd forintot hagytak a mozipénztárakban

Tölts le egy terrával! Hogy olyan nincs is? De van!

Új optikai adatátviteli rekordot, 1,125 terabit/másodperc letöltési sebességet hoztak létre az Optical Networks Group brit kutatócsoport tagjai