2018. december 9., vasárnap - Natália

Címke: Pécs

Komolyzene

#NoBabel – Új komolyzenei programsorozat fiataloknak Pécsen

Új programsorozattal várja a tizenéveseket a Pannon Filharmonikusok Pécsen, a Kodály Központban. Az októberben induló #NoBabel sorozat humoros módon vezetik be a 14-18 éves korosztályt a komolyzene világába.

PTE-BTK

Ősszel is szerezhetnek kreditet középiskolások a pécsi bölcsészkaron

Jegyet és kreditet szerezhetnek középiskolások a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán (PTE-BTK) az őszi szemeszterben is.

PTE Ovostudományi Kar

Csaknem harminc országból érkeztek hallgatók a PTE nyári egyetemére

Több mint száz hallgató érkezett közel harminc országból a Pécsi Tudományegyetem (PTE) orvoskara által szervezett 18. nyári egyetemre – tájékoztatott a felsőoktatási intézmény.

PTE-PEN (Fotó: pteehok.hu)

Közel száz produkció a Pécsi Egyetemi Napokon

Csaknem száz, többségében könnyűzenei produkció látható az április 28. és 30. között zajló Pécsi Egyetemi Napokon (PEN), amelyet az alapításának 650. évfordulóját ünneplő egyetem jubileumának jegyében rendeznek.

Pécs belvárosa madártávlatból (Fotó: btk.pte.hu)

Hazánkban először Pécs nyerte el az UNESCO Tanuló Város díját

A nemzetközi zsűri azon városokat ismerte el, amelyeknél „kimagasló és kézzel fogható a fejlődés az oktatás és az élethosszig tartó tanulás területein”.

Jegyet és kreditet szerezhetnek középiskolások a pécsi bölcsészkaron

A diákokat olyan valódi, féléves egyetemi kurzusokra invitálják, amelyekhez nem szükséges speciális előismeret – írták, hozzátéve, hogy az órákat késő délután tartják.

Ma rendezik az Állatkertek Éjszakáját

Ma este rendezik meg az ország 11 településének 12 állatkertjében az Állatkertek Éjszakája elnevezésű programot, amelynek során szakvezetéssel, látványetetéssel és interaktív programokkal várják a látogatókat.

Ma hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat

Alap-, osztatlan képzések és felsőoktatási szakképzés esetén a felvételi összpontszámot, vagyis a rangsorolás alapjául szolgáló eredményt 400+100 pontos rendszerben számítják ki.

Idén is lesz PONT OTT PARTI Budapesten és vidéken

Ezúttal sem marad el a hivatalos ponthatárváró rendezvény Budapesten, de Cegléden, Szolnokon, Pécsen és Sopronban is várja az érdeklődőket a POP.

Fiatalok vállalkozóvá válását segítő program indul Dél-Dunántúlon

A lehetőségekről Kaposváron, Szekszárdon és Pécsett tartanak tájékoztató rendezvényeket – közölte a Magyar Iparszövetség.

Az ország öt nagyvárosában várják a véradókat a hétvégén

A Vitál véradás keretében Budapesten, Győrben, Debrecenben, Pécsen és Szegeden várják június 4-én a véradókat. A szervezők ajándékcsomaggal köszönik meg a segítséget.

Megnyílt a nagyközönség előtt az új pécsi állatkert

Átadták a látogatóknak az 1,8 milliárd forintos beruházással kialakított új pécsi állatkertet. A létesítményben több mint 250 állatfaj több mint ezer egyede tekinthető meg.