2018. december 10., hétfő - Judit

Címke: ösztöndíj

Bankkártya

Jól kereshetsz, ha ösztöndíjjal tanulsz külföldön

A Campus Mundi programban a legalacsonyabb ösztöndíj is havi 200.000 Ft, Európán kívüli tanulmányok esetén pedig 350.000 Ft-tal számolhatsz havonta. Emellett továbbra is megkapod az itthoni tanulmányi ösztöndíjat, szociális támogatást és egyéb juttatásokat.

Ápoló

Január 15-ig lehet jelentkezni az ápolói ösztöndíjakra

Még két hétig jelentkezhetnek az egészségügyi szakképzésre beiratkozott tanulók az ápolói ösztöndíjakra, amelyek fontos eszközei az egészségügyi szakdolgozói utánpótlás biztosításának – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára.

Átadták a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjakat (Fotó: kormany.hu - Árvai Károly)

Átadták a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjakat

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára átadta a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjakat, amellyel 2015 óta több mint 1.800 fiatalt támogattak 850 millió forint értékben.

Forint, pénz

Zajlanak a tárgyalások az ösztöndíjrendszer átalakításáról

Az oktatási államtitkár jelezte: a HÖOK-al folytatott megbeszélés részét képezi a juttatások emelése is. Hozzátette, hogy összetett rendszerről van szó, sokféle juttatás érhető el a hallgatók számára. Az államtitkárság szeretne a kérdésre még az év végéig pontot tenni.

HÖOK

Az ösztöndíjreform szerepelt a HÖOK közgyűlésének napirendjén

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szerint kiemelt és azonnali megoldást igénylő probléma az ösztöndíjak kérdése, s azok megreformálása a családok számára is segítséget jelentene.

Tanár

Ismét meghirdették a Klebelsberg-ösztöndíjat

A Klebelsberg Központ az idei tanévben is meghirdette a pedagógusi pálya választását ösztönző Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programot, amelyre idén először a gyógypedagógus-képzésben részt vevők is jelentkezhetnek.

Balog Zoltán (Fotó: MTI - Beliczay László)

Balog Zoltán: a jó élmények is benn tartanak az iskolában

A jó élmények iskolában tartó erejéről, valamint a szakképzésben bevezetendő ösztöndíjrendszerről is beszélt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere péntek este a fővárosi Káldor Miklós Kollégiumban.

Az ELTE és az informatikai ipar összefogása a jövő tehetségeiért

Kutatás-fejlesztésben élen járó cégek kínálnak havi 50 ezer forintos ösztöndíjat az ELTE Informatikai Karán tanuló legtehetségesebb hallgatóknak.

Átadták a nemzet fiatal tehetségeiért ösztöndíjakat

Több mint negyven fiatalnak adta át a nemzet fiatal tehetségeiért ösztöndíjat az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Rákóczi Szövetség: 5900 magyar iskolakezdő kap ösztöndíjat

Az ösztöndíjak átadása Hanván, a szlovákiai magyar iskolák országos tanévnyitó ünnepségén kezdődik. Az ösztöndíj értéke 10 ezer forint, amit támogatási szerződés keretében vehetnek át az iskolakezdők szülei.

Ösztöndíjat alapított egy pénzváltó Szolnokon

Ösztöndíjprogrammal segít felső tagozatos helyi diákokat egy pénzváltással foglalkozó vállalkozás Szolnokon működő üzlete. Egy tanévben havi 10 ezer forintos ösztöndíjra lehet pályázni.

A HÖOK rendezni szeretné a kollégiumok helyzetét

Kiemelt figyelmet fordítana a kollégiumok helyzetének rendezésére a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) – derült ki a szervezet hétvégi, debreceni közgyűlésén.