2017. november 19., vasárnap - Erzsébet

Címke: ösztöndíj

HÖOK

Az ösztöndíjreform szerepelt a HÖOK közgyűlésének napirendjén

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szerint kiemelt és azonnali megoldást igénylő probléma az ösztöndíjak kérdése, s azok megreformálása a családok számára is segítséget jelentene.

Tanár

Ismét meghirdették a Klebelsberg-ösztöndíjat

A Klebelsberg Központ az idei tanévben is meghirdette a pedagógusi pálya választását ösztönző Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programot, amelyre idén először a gyógypedagógus-képzésben részt vevők is jelentkezhetnek.

Balog Zoltán (Fotó: MTI - Beliczay László)

Balog Zoltán: a jó élmények is benn tartanak az iskolában

A jó élmények iskolában tartó erejéről, valamint a szakképzésben bevezetendő ösztöndíjrendszerről is beszélt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere péntek este a fővárosi Káldor Miklós Kollégiumban.

Az ELTE és az informatikai ipar összefogása a jövő tehetségeiért

Kutatás-fejlesztésben élen járó cégek kínálnak havi 50 ezer forintos ösztöndíjat az ELTE Informatikai Karán tanuló legtehetségesebb hallgatóknak.

Átadták a nemzet fiatal tehetségeiért ösztöndíjakat

Több mint negyven fiatalnak adta át a nemzet fiatal tehetségeiért ösztöndíjat az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Rákóczi Szövetség: 5900 magyar iskolakezdő kap ösztöndíjat

Az ösztöndíjak átadása Hanván, a szlovákiai magyar iskolák országos tanévnyitó ünnepségén kezdődik. Az ösztöndíj értéke 10 ezer forint, amit támogatási szerződés keretében vehetnek át az iskolakezdők szülei.

Ösztöndíjat alapított egy pénzváltó Szolnokon

Ösztöndíjprogrammal segít felső tagozatos helyi diákokat egy pénzváltással foglalkozó vállalkozás Szolnokon működő üzlete. Egy tanévben havi 10 ezer forintos ösztöndíjra lehet pályázni.

A HÖOK rendezni szeretné a kollégiumok helyzetét

Kiemelt figyelmet fordítana a kollégiumok helyzetének rendezésére a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) – derült ki a szervezet hétvégi, debreceni közgyűlésén.

Változtatna az ösztöndíjrendszeren a HÖOK

Megreformálná a jelenlegi ösztöndíjrendszert és emelné a juttatásokat jövő szeptembertől a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK).

Átadták az első nemzeti kiválósági és tanulmányi jogászösztöndíjakat

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) több mint kétszáz hallgatója részesült az igazságügyi tárca által a jogászképzés színvonalának emelése érdekében alapított támogatásban.

MNB-ösztöndíjak a Corvinus hallgatóinak

Szerdán második alkalommal vehették át az egyetem hallgatói az ösztöndíjak megszerzését tanúsító okleveleket Budapesten, a jegybank központi épületében.