2018. október 19., péntek - Nándor

Címke: oktatás

18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

A január 18. és 20. között, a Hungexpo területén megrendezésre kerülő eseményen az intézmények bemutatkozása mellett információhoz juthattok a különböző ösztöndíjakról, az egyes szakmákról, a duális képzésekről, nyelviskolákról, kollégiumokról, megismerhetitek az átképzési lehetőségeket és karrierépítési tanácsokat is kaphattok.

Tablet, diák

Tanulás 2.0, avagy igen, lehet telefonnal tanulni

A hagyományos tankönyvek nem tűnnek el az oktatásból, de az ingyenes mobil alkalmazásoknak és e-learning tananyagoknak köszönhetően a tanulás részben beköltözik az online térbe.

Budapesti Értéktőzsde (Fotó: BÉT)

Pénzügyi akadémiát hoz létre a Budapesti Értéktőzsde

Budapesti Pénzügyi Akadémia (BPA) Zrt. néven, 80 millió forint alaptőkével leányvállalatot hoz létre a Budapesti Értéktőzsde (BÉT). Az oktatással foglalkozó cég várhatóan már ősszel megkezdheti tevékenységét.

Science on Stage 2017

Science on Stage oktatási fesztivál Debrecenben

Rekordszámú résztvevőre számítanak a szervezők a Science on Stage (Tudomány a színpadon) oktatási fesztiválon, amelyet 2017. június 29-től július 2-ig (csütörtöktől vasárnapig) rendeznek meg Debrecenben, a Kölcsey Központban.

Diák, tanuló

Több középiskolai hely van, mint jelentkező

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója nyugalomra intette a középiskolákba jelentkező diákokat és szüleiket, de hozzátette, hogy a legnépszerűbb helyekre valóban nehéz bekerülni.

Oktatási felmérések adatait ismertették

Erős tantervi tudás, de azt a diákok iskolán kívül nem tudnak kamatoztatni – derül ki a PISA, a TIMSS nemzetközi és az országos kompetenciamérések legfrissebb adataiból, amelyeket ma ismertettek.

Újfajta természettudományos oktatás indul a szakgimnáziumokban

A programterv távlati célja olyan korszerű, integrált szemléletű természettudományi oktatási gyakorlat támogatása és elterjesztése, amely eredményesen szolgálja a versenyképes tudás megszerzését.

Átalakulhat a tanév rendje és változhat a szünetek hossza

Rövidebb lehet a nyári szünet, hosszabb az őszi és a tavaszi vakáció, és az új nemzeti alaptanterv (nat) bevezetésével szeretnék, ha egyre több iskolában tabletekről tanulnának a diákok – nyilatkozta az oktatási államtitkár.

Mérföldkő a hazai pénzügyi oktatásban – VIDEÓ

A Pénziránytű Alapítvány bemutatta az első, középiskolások számára készült, átfogó pénzügyi és gazdasági ismereteket nyújtó akkreditált tankönyvet.

Több fővárosi és vidéki iskolánál is tartottak polgári engedetlenségi akciót

Budapesten és vidéken több iskolánál is tartottak polgári engedetlenségi akciót a Tanítanék mozgalom felhívására szerda reggel. Az akció legtöbb helyszínén a tanárokon kívül szülők és szimpatizánsok is részt vettek. Az oktatási államtitkár nem tartja helyesnek az akciót.

A minisztérium reagált a Tanítanék mozgalom felhívására

EMMI: A gyermekek és a pedagógusok érdekét egyedül a párbeszéd és a közös munka szolgálja, és ennek hatékony formája a köznevelési kerekasztal.

Polgári engedetlenséget hirdetett a Tanítanék mozgalom

Meghirdette a korábban kilátásba helyezett polgári engedetlenséget március 30-a délelőttre, egyórás időtartamra, a Tanítanék mozgalom nevében Pukli István.