2019. május 26., vasárnap

Címke: MTVA

Pénteken a tinik válogatójával indul a Virtuózok negyedik évada

Folytatódik a Duna Televízióban a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató műsor. A versenyzők péntekenként három korcsoportban bizonyíthatnak majd, április 20-án a tinik válogatója kerül képernyőre.

Virtuózok

Elindult a nevezés a „Virtuózok” új évadára

Tavasszal indul a Duna Televízióban a közmédia klasszikus zenei tehetségkutató műsorának negyedik évada, amelybe február 9-én éjfélig lehet jelentkezni három korcsoportban. Az abszolút győztese 12 millió, a korcsoportok győztesei pedig 6-6 millió forintot nyernek.

Kristóf Réka énekes lett a „Virtuózok” idei abszolút győztese

A péntek esti finálét a klasszikus zenei tehetségkutató első szériájában feltűnt Boros Misi zongorajátéka nyitotta, majd a „Virtuózok” idei két új zsűritagja, Várdai István csellóművész és Balázs János zongoraművész is színpadra lépett.

Virtuózok: Abouzahra Amira, Kis Radu és Kristóf Réka nyert a döntőben (Fotó: MTI - Máthé Zoltán)

Virtuózok: Abouzahra Amira, Kis Radu és Kristóf Réka nyert a döntőben

A zsűri részéről Kesselyák Gergely úgy fogalmazott: a döntőben fantasztikus produkciókat hallhattak, a kilenc versenyző bármelyike megnyerhette volna a versenyt.

Virtuózok

Az élő döntővel folytatódik a „Virtuózok”

Május 26-án, pénteken este hirdetik ki az MTVA komolyzenei tehetségkutatójának élő döntőjében a korcsoportok győzteseit. Az élő közvetítés 19 óra 30 perckor kezdődik a Duna Televízióban.

Mucsi Zoltán, a közmédia új, „Tóth János” című sorozatának címszereplője (Fotó: MTI - Kallos Bea)

Új tévésorozatot indít március 9-től a Duna televízióban a közmédia

Az MTVA és a Megafilm Service közös, epizódonként 26 perces produkciója a „Munkaügyek” sorozatból jól ismert, Mucsi Zoltán által alakított Tóth János életét mutatja be.

Pápai Joci utazhat magyar színekben Kijevbe, az Eurovíziós Dalfesztiválra

„Hittem a dalomban, életem legfontosabb dala volt ez” – fogalmazott a nyertes, Origo című szerzemény előadója, de saját bevallása szerint a végső győzelemre nem számított.

A Dal 2017

A Leander Kills és a Roma Soul nyerte „A Dal 2017” első válogatóját

A zsűri döntésével még Singh Viki, a Spoon 21 és Henderson Dávid, a tévénézők szavazataival Benji jutott tovább az elődöntőbe a közmédia dalválasztó show-műsorában.

A Dal 2017

Kihirdették „A Dal 2017” első válogatójának résztvevőit

A közmédia dalválasztó show-ja hat héten át tartó versenyében idén is harminc produkció küzd a végső győzelemért. Most kihirdették a január 14-i első válogató tíz résztvevőjét.

Lezajlott a döntő, megvannak a „Fölszállott a páva” díjazottjai

Sebő Ferenc: a fellépő fiatalok megmutatták, hogy a hagyományban micsoda fantasztikus erők vannak, s hogy mennyire a közösséghez kapcsolódnak az egyéni teljesítmények is.

Személyes tárgyat ajánlott fel Belmondo az MTVA jótékonysági akciójában

Az elmúlt évek során számtalan hazai és külföldi híresség is csatlakozott a közmédia „Jónak lenni jó!” akciójához. Idén Jean-Paul Belmondo egyik dzsekijét ajánlotta fel.

Vasárnaptól kultúra és oktatás az MTVA új csatornáján, az M5-ön

Vasárnap reggel hét órakor megkezdi adását a közmédia új, oktatási és kulturális témákkal foglalkozó televíziós csatornája, az M5 – közölte az adó csatornaigazgatója.