2018. október 19., péntek - Nándor

Címke: mentők

112

Nem mindenkinek kezdődött vidáman 2018

A tűzijátékok idén is okoztak kisebb tüzeket, a rendőröknek több mint tíz esetben kellett intézkedniük pirotechnikai eszközök miatt, országszerte több mint háromezerszer riasztották a mentőket, a fővárosban csaknem hetvenen kerültek detoxikálóba, illetve több baleset is történt.

104 (Fotó: facebook.com/orszagosmentok)

Figyeljetek egymásra szilveszter éjjel!

Rövid közleményben gyűjtötte össze a szilveszterrel kapcsolatos tudnivalókat az Országos Mentőszolgálat, amely megerősített szolgálattal készül az éjszakára, mivel ilyenkor a segélyhívások, a mentési feladatok száma jelentősen megnő.

104 (Fotó: facebook.com/orszagosmentok)

Életmentő mobilalkalmazást mutatott be a mentőszolgálat

Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ). Az applikáció október 17-től kezd működni, de már most letölthető androidos és IOS-rendszerre egyaránt.

Törött kéz

Sokat ártottak sérült társuknak budapesti fiatalok

Eltört a karja egy focizó fiúnak a fővárosban, riadt társai azonban a mentésirányító iránymutatása ellenében cselekedtek, emiatt a sérült állapota jelentősen romlott és komoly szövődményeket okozott.

Szilveszter Budapesten (Fotó: MTI - Balogh Zoltán)

Akadtak gondok szilveszter éjjel

A mentőknek, a katasztrófavédelemnek, illetve a tűzoltóknak, valamint a rendőröknek is akadt dolguk az év utolsó éjjelén. Sokan ezúttal sem tudták, mi az elég alkoholból.

A baleset helyszíne (Fotó: MTI - Vajda János)

Felborult egy autóbusz Mezőkövesdnél, két fiatal is életét vesztette

Az elsődleges adatok szerint három halálos áldozata van annak a buszbalesetnek, amely szombaton éjfél előtt történt az M3-as autópályán.

Leszakadt egy kötélháló a csillebérci kalandparkban – FRISSÍTVE

Tizenhárom tíz év körüli gyermek sérült meg a csillebérci kalandparkban, többségük csak zúzódásokat szerzett, egyiküknél azonban gerincsérülésre gyanakodtak a mentősök.

Tizenhat diákot vittek kórházba egy fővárosi iskolából

Tizenhat tanulót vittek kórházba kedd délután egy fővárosi általános iskolából, miután szúrós szagot éreztek, és néhányan szédülésre, hányingerre panaszkodtak – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-t.

Harminckilenc diákot vittek kórházba Csepelen

Harminckilenc tanulót vittek kórházba a mentők egy csepeli iskolából szerda délután, miután a diákok rosszul lettek – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-t.

14 éves fiú okozott frontális balesetet

20 méter megtétele után máris frontálisan ütközött egy furgonnal egy Trabantot vezető 14 éves fiú Izsáknál. Ő is és mellette ülő 15 éves barátja is életveszélyben vannak…

104 (Fotó: facebook.com/orszagosmentok)

Életveszélyes szén-monoxid-mérgezés

Szén-monoxid-mérgezés miatt súlyos, életveszélyes állapotban vittek kórházba egy 13 éves lányt és könnyebben sérült 17 éves bátyját