2019. április 26., péntek

Címke: képregény

Hupikék törpikék

Hatvanévesek lettek a Hupikék törpikék

Hatvan évvel ezelőtt „látták meg a napvilágot” egy képregény hasábjain a világhírűvé vált Hupikék törpikék, ebből az alkalomból kiállítást rendeztek Brüsszelben. A törpök először 1958 őszén tűntek fel egy belga képregénymagazinban két középkori mesehős partnereiként.

9. Szegedi Képregényfesztivál

Képregényfesztivál a szegedi Somogyi-könyvtárban

A műfaj magyar múltjával és jelenével ismerkedhetnek meg azok, akik november 18-án ellátogatnak a szegedi Somogyi-könyvtárba, az előadások, kiállítások témái közül azonban nem hiányozhatnak a belga-francia, amerikai, jugoszláv sőt a lengyel albumok sem.

Anne Frank

Képregény készült Anne Frank naplójából

A holokausztáldozat kislány emlékét őrző svájci alapítvány kezdeményezésére született mű ötven országban jelenik meg októbertől kezdve – hangzott el Párizsban a francia változat bemutatóján.

Nemzetközi képregényfesztivál a Dürer Kertben

A Magyar Képregény Szövetség 13. alkalommal rendezi meg május 14-én, vasárnap a fővárosi Dürer Kertben a Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivált.

Rekordárat fizettek ki egy Tintin képregényoldalért

1,55 millió eurós rekordáron (479 millió forint) kelt el egy párizsi árverésen a híres riporterfiú, Tintin kalandjainak egy képregényoldala – számolt be róla a hétvégén a BBC News.

Megnyílt a Comic Con: elárasztották a zombik San Diego-t

Csütörtök reggel megnyitotta kapuit a világ legnagyobb képregény találkozója, s mivel az összes szuperhős is itt bulizik, nem kell komolyabb fennakadásokra számítani.

Nemzetközi Képregényfesztivál a Dürer Kertben

Vásár, szakmai és szórakoztató programok, előadások, vetítések és képregényes rögtönzések is várják az érdeklődőket az egész napos programon, vasárnap.