2019. február 16., szombat

Címke: Karácsony

Karácsony, Betlehem, Jézus,

Az év legszebb ünnepének gyökerei

A hagyomány úgy tartja, hogy a Karácsony Jézus Krisztus születésnek időpontja, és e dátum egyben időszámításunk kezdete is. Azonban a valóság ennél valamivel árnyaltabb.

Karácsony, ajándék, csomagolás

4+1 tipp, amelyekkel spórolhatsz az ajándékok csomagolásánál

Bizonyára te is jártál már úgy, hogy mire beszerezted a karácsonyi ajándékokat, már alig, vagy akár egyáltalán nem jutott keret a csomagolóanyagok megvásárlására.

Karácsony, bejgli

Hogyan együnk édességet az ünnepek alatt?

Decemberben a szokásosnál is több a kísértés, hogy édességet együnk. De mit tehetünk, egyáltalán tehetünk-e valamit, hogy a jövő évet ne bűntudattal és őrült, sokszor egészségtelen fogyókúrával kelljen kezdeni?

Karácsony, karácsonyfa

Mutasd a karácsonyfád, megmondom, ki vagy!

Bár azt mondják, hogy nem a ruha teszi az embert, mégis az öltözködés, a megjelenés is sokat elárul egy ember jelleméről. Sőt, bármilyen meglepő, még az is árulkodik arról, hogy kik vagyunk, ahogy az ünnepekkor felékesítjük a fánkat.

Karácsony, ének

A legszebb karácsonyi dal írója a salzburgi hóhér keresztfia volt

A „Csendes éj” futótűzként terjedt előbb német nyelvterületen, majd világszerte, szövegét 300 nyelvre fordították le (angolra John Freeman Young ültette át „Silent Night” címmel), és ma már kétmilliárd ember énekli Karácsonykor.

Hóesés, hó

Úgy néz ki, hogy nem lesz fehér a Karácsony, köd lesz és pára

Nem lesz fehér karácsony, legalábbis a jelenlegi előrejelzések szerint – mondta a Híradó.hu-nak Molnár Csilla, az M1 meteorológusa. Utoljára 2002-ben volt Magyarországon fehér Karácsonyunk.

Reszkessetek, mert Karácsonykor megint jön Kevin és Shrek! Ja, háromszor…

Hihetetlen, de a két nagy kereskedelmi csatorna mintha ugyanazon sablon alapján állítaná össze immár évről-évre karácsonyi műsorkínálatát.

Ezekre nagyon figyelj a karácsonyi bevásárlási időszakban!

Hamarosan itt a Karácsony, megkezdődtek az akciók az üzletekben, elindult az ünnepi bevásárlás időszaka. Hogy az ünnep ne a bosszúságról szóljon, érdemes néhány figyelmeztetést megfogadni.

Karácsonyi készülődés, saját kezűleg

Az adventi időszak mindannyiunk számára jelzi, hogy nemsokára itt a Karácsony. Most azoknak kívánunk néhány ötletet adni akik saját kezűleg is szeretnének készíteni a fára és otthonukba díszeket.

Megkezdődött az adventi időszak, hamarosan itt a Karácsony

Tegnap volt Advent első vasárnapja, már égnek az első gyertyák az adventi koszorúkon, ami jelzi, megkezdődött a karácsonyi ünnepkör, amely január 6-ig, Vízkereszt napjáig tart.