2018. október 19., péntek - Nándor

Címke: Internet

Cyberbullying

Ha valami már sok(k) a neten, ezeken az oldalakon jelentheted

Valami durvába, nyilvánvalóan káros tartalomba botlottál netezés közben, és nem tudod, mit csinálj? Ha nem akarod annyiban hagyni a dolgot, jelentheted az ilyen tartalmakat, nem is csak egy helyen. Most elmondjuk, hogy hol.

Biztonságos Internet

Három tipp, amelyek segítségével tiszta (digitális) lappal kezdhetjük az évet

Számítógépünk óriási mennyiségű böngészési adatot tárol, gyakran olyanokat is, amiket igazán nem sejtenénk. Új év, új kezdet: gyors rendcsinálás gyanánt töröljük ki az előzményeket!

Közösségi média

A magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő

Legalábbis ez derült ki a Vodafone Magyarország és az NRC közös kutatásából, amely a közösségi média és online tartalomfogyasztási szokásokat vizsgálta a fiatalabb, Y és Z generáció, a 16-37 évesek körében.

Vírus

Ne kattints ész nélkül a keresési találatokra!

Az Avril Lavigne és Bruno Mars nevére való keresés visz a legtöbb veszélyes oldalra az Interneten – derül ki abból a toplistából, amely olyan hírességeket állít sorba, akiknek neve a rajongókat gyakran csalárd címekre vezeti.

Online zaklatás

Az online tér veszélyeire hívja fel a figyelmet az Országos Bírósági Hivatal

Évről évre nő az internetes zaklatások száma, ezért az Országos Bírósági Hivatal (OBH) kiemelt figyelmet fordít arra, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az online tér veszélyeire.

Android vs. Windows

Böngészésben az Android lett az új Windows

Először fordult elő, hogy a világon többen neteztek a Google platformján, mint Windowson. A kártékony kódokat készítő bűnözők bele is húztak: naponta kilencezer új vírust készítenek.

Kevés internetező használ biztonságos jelszót

Kaspersky: kevés internetező használ biztonságos jelszót

Még mindig csak kevés internetező alkot hatékony jelszót és használja azt biztonságosan, annak ellenére, hogy majdnem minden ötödik internetező fiókját megpróbálták már feltörni.

Forradalmi függőség, avagy netből is megárt a sok

Rengeteg fiatal már kisiskolásként megkapja első okostelefonját, illetve táblagépét (manapság ugyanis ez a divat), melyektől hamar függővé válhat (mert mostanság ez a törvényszerű).

Hitelesség kontra megtévesztés a világhálón

A notórius böngészők szerint, ami nincs fenn a neten, az nem is létezik. De mennyire hihetünk az általunk olvasott információknak?

Elindult a TehetségKapu portál

A tehetségek felismerését és kiválasztását segíti egy új, a Nemzeti Tehetség Program finanszírozásával internetes portál, amelyet ma mutattak be egy budapesti sajtótájékoztatón.

Egyre népszerűbbek a képmegosztó oldalak

Egy felmérés szerint a képmegosztó közösségi oldalak (Printerest, Instagram), felhasználóinak száma és aktivitása is jelentősen emelkedett az utóbbi két évben.

Új kamumódszerrel akarják lehúzni a nyelvtanulókat

Egy hónap alatt folyékony idegennyelvtudást ígérnek a neten keringő újabb tanulási módszerek. Nyelvtanárok szerint átverésről van szó, ami inkább büntetőjogi, mint oktatásszakmai ügy.