2019. február 16., szombat

Címke: ingyenes

Lekésted? Semmi gáz, ősszel ismét jelentkezhetsz az ingyenes európai vonatjegyekre!

Lemaradtál a jelentkezésről vagy nem is tudtál az ingyenes vonatjegyekről? Ősszel ismét lehet jelentkezni! Egyedül is nekivághatsz a 30 napos vonatozásnak, de akár öten is utazhattok!

Vonat

Ingyen vonatozhatod át Európát, akár a barátaiddal együtt is

Egyedül is nekivághatsz a 30 napos vonatozásnak, de akár öten is utazhattok. Május végétől pályázhatsz az ingyenes uniós vonatbérletre.

Vasárnapig még jelentkezhetsz a Mathias Corvinus Collegium ingyenes képzéseire

Az intézmény e-learningen alapuló, iskola mellett végezhető ingyenes képzéseire társadalmi, gazdasági és politikai kérdések iránt nyitott középiskolások jelentkezését várják.

Nyelvvizsga

Január elsejétől lesz ingyenes az első nyelvvizsga

Az első nyelvvizsga megszerzésének állami támogatása jövőre átlagosan 34.500 forintos megtakarítást jelent a fiataloknak és családjuknak – olvasható az Emmi közleményében.

Szeptembertől ingyenes tankönyv a kilencedikeseknek is

A diákok 85 százaléka ingyen kapja a tankönyveket a következő tanévtől, a kormány döntése értelmében a tankönyvek ingyenességét a 9. évfolyamig kiterjesztik – jelentette be az oktatási államtitkár.

Nyelvvizsga

Ingyenes lesz az első nyelvvizsga a fiataloknak

A jövő év elejétől ingyenesé teszi a kormány az első nyelvvizsga megszerzését a 35 évesnél nem idősebbeknek – jelentette be az EMMI család- ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

A hétvégén ismét megrendezik a Nyelvparádét a fővárosban

Nyelvtanfolyamok, próbanyelvvizsgák, nyelvtanulási segédeszközök, bemutatóórák, nyelvkönyvek és online tanulási lehetőségek péntektől vasárnapig a Millenáris D épületében.

Középiskolások nézhetik meg ingyen az Oscar-jelölt magyar filmet

Mintegy félszáz fővárosi középiskola 13 ezer diákja és tanára láthatja rendhagyó történelemóra keretében ingyenesen Nemes Jeles László „Saul fia” című filmjét