2018. július 21., szombat - Dániel, Daniella

Címke: Húsvét

Mióta van csokiból a húsvéti tojás?

A tojást hozó nyuszi már a XVI. század óta létezik, már ekkor ajándékokkal és tojásokkal lepték meg szeretteiket az emberek. Csokitojást azonban először csak a XIX. században adhattak egymásnak az emberek.

Húsvéti tojás (Fotó: napidoktor.hu)

Díszítési technikák húsvéti tojások készítéséhez

Minden háznál más a szokás, persze azért megvannak a jellegzetes festési technikák, amelyekkel gyönyörű alkotásokat varázsolhatunk a tojásokból. Íme, egy kis segítség.

Ne ajándékozz élő állatot!

Húsvét: akármilyen aranyos és kedves, ne ajándékozz élő állatot!

Az állatvédők minden Húsvét előtt felhívják a figyelmet az állattartás felelősségére, ennek ellenére évről-évre sok kisállat kerül a menhelyekre az ünnepek után, és ők még a szerencsésebbek…

Filléres meglepetés ötletbörze Húsvétra (Fotó: Napidoktor.hu)

Filléres meglepetés- és díszítés-ötletbörze Húsvétra

Bár a húsvét elsősorban nem az ajándékozásról szól, de egy-két filléres, kedves meglepetés ilyenkor is elkél vidám csomagolásban, nem beszélve a mutatós, színes dekorációról.

Húsvét: sonka, bárány, tojás, kalács, locsolkodás és persze a húsvéti nyuszi

Húsvéthoz, a legnagyobb keresztény ünnephez, amely Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe, s amelynek időpontját 325-ben a Nicea-i zsinat állapította meg, számos hagyomány és szertartás kapcsolódik. Íme, a legfontosabbak…

Húsvétkor is érdemes megfontoltan táplálkozni!

Célszerű Húsvétkor is megfontoltan étkezni: többször keveset enni, valamint mérsékelni a zsíros és fűszeres ételek fogyasztását, na meg természetesen az alkoholbevitelt.

Ettél már ilyen jó húsvéti baktériumgyilkost?

Hamarosan itt a Húsvét, a menü elmaradhatatlan kiegészítője pedig a torma, amelyet ugyan csípőssége miatt lehet imádni vagy éppen nem szeretni, de az tény, hogy nemcsak kiváló fűszer, de hatékony vírusölő is.

Ötletek a húsvéti tojásfestéshez, amikre talán nem is gondoltál volna

A tojásfestés remek időtöltés, különösen kisebb testvérrel, azonban mindig vannak olyanok, akik a hagyományok mellett szeretnének valami újdonsággal is előrukkolni.

Idén is lesz Húsvéti Fesztivál Hollókőn

A vendégek kóstolót kapnak a környék palóc gasztronómiájából, kiváló borokból és pálinkákból, a kicsiket gyermekprogramok, a nagyokat nép- és világzenei koncertek is várják.