2019. április 26., péntek

Címke: Hosszú Katinka

Vizes VB - Hosszú Katinka

Továbbra is Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

A Forbes magazin magyar kiadása negyedszer állította össze a legértékesebb magyar sportolók listáját. Hosszú Katinka, aki tavaly a budapesti világbajnokságon két aranyérmet nyert, sorozatban negyedszer áll a lista élén.

Vizes VB - Hosszú Katinka

Hosszú Katinka Európában a legjobb, a világon pedig a második legjobb női sportoló lett 2017-ben

A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) tagjai szerint a világ második legjobb, az AIPS Europe tagjai szerint pedig a kontinens legjobb női sportolója Hosszú Katinka lett idén.

Vizes VB - Hosszú Katinka

Hosszú Katinka világbajnok, Verrasztó Dávid ezüstérmes

Negyedszer lett világbajnok 400 m vegyesen Hosszú Katinka, míg ugyanebben a számban a férfiak között Verrasztó Dávid ezüstérmet szerzett, a férfi 4×100 méteres vegyesváltó pedig hetedik lett a 17. vizes világbajnokság zárónapján.

Vizes VB - Hosszú Katinka

Hosszú Katinka és Milák Kristóf ezüstérmes, Cseh László és Kapás Boglárka ötödik

A 17. vizes világbajnokság július 29-i, szombati versenynapján a Duna Arénában. Hosszú Katinka 200 méter háton, Milák Kristóf pedig 100 méter pillangón lett második.

Vizes VB - Milák Kristóf (Fotó: MTI - Kovács Tamás)

Bernek Péter hatodik, négy magyar úszó döntős

Kapás Boglárka 800 méter gyorson, Hosszú Katinka 200 méter háton, Cseh László és Milák Kristóf 100 méter pillangón döntős, Bernek Péter pedig 200 méter háton hatodik lett pénteken, az úszó-világbajnokságon.

Hosszú Katinka bronzérmes, a női 4×200 méteres gyorsváltó hatodik

Bronzérmet nyert 200 méter pillangón Hosszú Katinka, a Késely Ajna, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Hosszú Katinka összeállítású 4×200 méteres gyorsváltó a hatodik helyen végzett csütörtökön, a vizes VB-n.

Vizes VB - Cseh László

Cseh László ezüstérmes, Hosszú Katinka és Szilágyi Liliána döntős

Több magyar éremben reménykedtünk az úszók szerdai versenynapján, de így is szép napot zártunk a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. Cseh László nyolcadik VB-jén ezüstérmet szerzett.

Vizes VB - Cseh László

Kenderesi Tamás és Cseh László 200 méter pillangón, Hosszú Katinka 200 m gyorson elődöntős

200 méter pillangón Cseh László címvédőként a legjobb, Kenderesi Tamás pedig a hetedik, míg 200 m gyorson Hosszú Katinka a harmadik idővel elődöntős.

Vizes VB 2017 - Hosszú Katinka

Hosszú Katinka megvédte címét 200 méter vegyesen

Saját bevallása szerint riói olimpiai bajnoki címeinél is többet jelent Hosszú Katinka számára a Duna Arénában aratott hétfő esti világbajnoki győzelme 200 méteres vegyesúszásban.

Vizes VB: elindították a visszaszámláló órát - Hosszú Katinka (Fotó: MTI - Illyés Tibor)

Vizes VB: elindították a visszaszámláló órát a fővárosban

Száztizenhét nappal a rajt előtt vasárnap délelőtt, néhány perccel tíz óra előtt elindították a budapesti vizes világbajnokság hivatalos visszaszámláló óráját az Erzsébet téren.

Hosszú Katinka (Fotó: MTI - Illyés Tibor)

Ismét Hosszú Katinka lett Európa legjobb női úszója

Hosszú Katinka sorozatban negyedszer lett a legjobb női úszó az európai szövetség (LEN) éves szavazásán. A férfiaknál a brit Adam Peaty először végzett a szavazás élén.

Bienerth Gusztáv lett a Magyar Úszó Szövetség elnöke

A MÚSZ rendkívüli közgyűlésén végül egyedüli jelölt volt a posztra, ugyanis a másik két induló, Hornyák Viktor és Tóth István nem kapta meg a szükséges támogatást.