2017. június 25., vasárnap - Vilmos

Címke: Hosszú Katinka

Vizes VB: elindították a visszaszámláló órát - Hosszú Katinka (Fotó: MTI - Illyés Tibor)

Vizes VB: elindították a visszaszámláló órát a fővárosban

Száztizenhét nappal a rajt előtt vasárnap délelőtt, néhány perccel tíz óra előtt elindították a budapesti vizes világbajnokság hivatalos visszaszámláló óráját az Erzsébet téren.

Hosszú Katinka (Fotó: MTI - Illyés Tibor)

Ismét Hosszú Katinka lett Európa legjobb női úszója

Hosszú Katinka sorozatban negyedszer lett a legjobb női úszó az európai szövetség (LEN) éves szavazásán. A férfiaknál a brit Adam Peaty először végzett a szavazás élén.

Bienerth Gusztáv lett a Magyar Úszó Szövetség elnöke

A MÚSZ rendkívüli közgyűlésén végül egyedüli jelölt volt a posztra, ugyanis a másik két induló, Hornyák Viktor és Tóth István nem kapta meg a szükséges támogatást.

Szavaztak a kontinens hírügynökségei 2016 legjobb európai sportolóiról

Cristiano Ronaldo végzett az élen, Hosszú Katinka pedig harmadik lett az európai hírügynökségek – köztük az MTI – 2016 legjobb európai sportolóiról rendezett szavazásán.

Hosszú Katinka újabb rekordot állított be ötödik egyéni aranyérmével

Hosszú Katinka megszerezte ötödik aranyérmét is a rövidpályás úszó VB-n, Windsorban. Öt egyéni aranyat korábban mindössze ketten szereztek a rövidpályás VB-k történetében.

Kilencedik rövidpályás VB aranyával a női örökranglista élén Hosszú Katinka

A keddi arany és ezüst után két aranyéremmel folytatta a versenyzést Hosszú Katinka az úszók rövidpályás világbajnokságának szerdai napján.

FINA gála: Hosszú Katinka és Michael Phelps az év úszói

Hosszú Katinka egymás után harmadszor, Michael Phelps 2012 után másodszor lett az év úszója – a díjakat a windsori Ceasars Hotel Colosseumban adták át hagyományos gála keretében.

Lemondott Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette, elfogadja a döntést és reméli, hogy az úszók és a szövetség közötti konfliktus ezzel lezárul.

Hosszú Katinkát kizárták az OB-n az 50 méteres gyorsúszás előfutamában

Hosszú Katinka már biztosan nem lesz százszázalékos a Százhalombattán zajló rövidpályás úszó országos bajnokságon.

Hosszú Katinka hatalmas fölénnyel nyerte a rövidpályás VK-t

Befejeződtek a kilenc állomásos rövidpályás úszó világkupa versenyei. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka elképesztő fölénnyel diadalmaskodott az összetett pontversenyben.