2017. október 23., hétfő - Gyöngyi

Címke: határidő

Érettségi (Fotó: MTI - Koszticsák Szilárd)

Szeptember 5-ig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra

Az Oktatási Hivatal (OH) közlése szerint ebben a vizsgaidőszakban az érettségizők rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgát tehetnek, azaz előrehozott vizsgára most nem lehet jelentkezni.

Hallgató, laptop

Ma éjfélig pótolhatják a még hiányzó dokumentumokat a felsőoktatásba jelentkezők

Legkésőbb ma, július 12. éjfélig van lehetőségük a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek arra, hogy benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét.

Hallgató, laptop

A többletpontokra való jogosultságot is igazolni kell

Legfeljebb 100 pont szerezhető a kötelezően adandó és adható többletpontokból, azonban azok nem járnak automatikusan: legkésőbb 2017. július 12-ig igazolni kell a rájuk való jogosultságot!

Május 15-ig lehet diákhitelt igényelni

A Diákhitel Központ közlése szerint május 15-ig adhatják le hiteligénylési kérelmüket a diákhitelre jogosult hallgatók. Aki kifut a határidőből, legközelebb csak a 2017/2018-as őszi tanévben juthat kölcsönhöz.

Diákcsere programok: egy év külföld csodákra képes

Még néhány napig adhatják be kérelmüket, illetve pályázatukat azok a középiskolás diákok, akik valamilyen külföldi diákcsere programban kívánnak részt venni.

Hamarosan lejár a 2017 szeptemberében induló felsőoktatási képzések jelentkezési határideje

A határidő, február 15. után öt nap áll a felvételizők rendelkezésére, hogy hitelesítsék a jelentkezésüket.

Versünnep Fesztivál

Február 15-ig várják a nevezéseket a Versünnep Fesztiválra

Vers- és prózamondás, énekelt vers és versmegzenésítés, valamint képző- vagy filmművészeti alkotás kategóriákban lehet nevezni a meghosszabbított jelentkezési időszakban.

Február 28-ig lehet jelentkezni első körben a Határtalanul! program felhívásaira

A program során magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával vehetnek részt osztálykiránduláson a szomszédos országok magyarlakta területein.

Hallgatók

Elbukhatja a diplomáját, aki nem figyel a határidőre

Több mint 27 ezer olyan egykori hallgatót tart számon az Oktatási Hivatal, akik 2005 előtt kezdték meg tanulmányaikat, de még nem abszolváltak vagy elhalasztották az államvizsgát.

Éjfélig tart a felsőoktatási keresztféléves ügyintézés

Ma, 2017. január 10. éjfélig ellenőrizhetők és módosíthatók az adatok, változtatható a jelentkezési sorrend, valamint pótolhatók a dokumentumok a keresztféléves eljárásban.

Január 20-ig lehet jelentkezni keresztféléves szakképzésekre

Az elérhető szakképesítésekről a területileg illetékes szakképzési centrumokban és a nive.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Hiszek Benned Sport Program: január közepéig lehet pályázni

Január 16-ig lehet pályázni a sportkormányzat utánpótlást támogató Hiszek Benned Sport Program első körének 150 milliós keretére – jelentette be SOSZ ügyvezető igazgatója.