2019. március 23., szombat

Címke: Gyula

A Gyulai Vár (Fotó: Csirke István)

Újhullámos cirkusz varázslatos helyszínen, a Gyulai Várszínház Tószínpadán – VIDEÓ

Testközelben a történelmi várral, egy hamisítatlan nyáresti szórakozás vár mindenkire – sok vidámsággal, groteszk tükörrel, akrobatákkal, élőzenével, tűzzsonglőrökkel és sok-sok tánccal –, aki ellátogat a Gyulai Várszínházba július 19-én!

Erkel Diákünnepek (EDÜ) 2017

Huszonhetedszer is Erkel Diákünnepek (EDÜ) Gyulán

Immár huszonhetedik alkalommal kerül megrendezésre június 1–4. között az 1963-ban elindult, tehát több mint fél évszázados múltra visszatekintő kulturális ifjúsági fesztivál.

Erkel Diákünnepek (EDÜ)

Erkel Diákünnepek: 16 kategóriában nevezhetnek a középiskolások a gyulai diákrendezvényre

A kétévente megrendezésre kerülő esemény immár 50 éve ragadja meg nem csak Gyula város, de az egész ország fiataljait, és rázza őket össze egy harmonikus, egyedi ízvilágú koktéllá.

Himnusz

A Himnusz eredeti kottája és kézirata Gyulán lesz látható a hétvégén

Először tekintheti meg együtt a nagyközönség a Himnusz eredeti kottáját és kéziratát, a történelmi dokumentumok A Magyar Kultúra Napja alkalmából pénteken és szombaton lesznek láthatók Gyulán.

A Gál Ferenc Főiskola veszi át a gyulai felsőfokú egészségügyi képzést

A Szent István Egyetem helyett a katolikus Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Gál Ferenc Főiskola működteti februártól a gyulai felsőfokú egészségügyi és szociális képzést.

Hétvégén ismét megrendezik a Gyulai Mézfesztivált

„Az Év Méze” díjat is átadják a hétvégén ismét megrendezésre kerülő Méz- és Mézeskalács-fesztiválon, Gyulán. A rendezvény célja, a méz népszerűsítése és a hazai mézfogyasztás növelése.

Elhunyt Horváth Nikolett, a DKA fiatal irányítója

Hosszan tartó, súlyos betegség után november 18-án este elhunyt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKA) irányítója.

Varga Ambrus lett Gyula új diákpolgármestere

Idén is a Gyulai Diáknapok (GYUDIN) keretében választották meg a gyulai diákpolgármestert, aki az Erkel Ferenc gimnázium diákja, Varga Ambrus lett.

DÖK szakmai nappal indul az idei GYUDIN

Október 17-20. között kerül megrendezésre a Gyulai Diáknapok (GYUDIN) és a Diákpolgármester Választás. A programsor hétfőn DÖK szakmai nappal startol az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

Egy kiemelkedően tehetséges gyulai diák

Vincze Zoltán nyolc év alatt tizenötször végzett első helyen országos és nemzetközi matematikaversenyeken. A nagy jövő előtt álló tehetséges diák a helyi Erkel gimnáziumban folytatja tanulmányait.

Egy héten át Gyulát szépítik táborozó diákok

A Városok, Falvak Szövetsége szervezésében kiválasztott mintegy húsz fős csapat idén Gyulán nyaral, ám pihenésük kifejezetten aktív kikapcsolódás.

Kis iskolák diákolimpiai döntője zajlik Gyulán

A Békés megyei fürdővárosban rendezik július 23-26. között a Kis Iskolák Sportversenye Diákolimpia Országos Döntője, azaz Kováts Tibor Emlékverseny. A megnyitót és az ünnepélyes felvonulást június 23-án tartották.