2017. október 20., péntek - Vendel

Címke: felvételi

Közel 73 ezren nyertek felvételt a felsőoktatásba, a legtöbb hallgató az ELTE-re került be

Az idén az általános felvételi eljárásban jelentkező 105.868 fiatalból 72.641-en nyertek felvételt – mondta Horváth Zita felsőoktatási helyettes államtitkár.

Hallgató, laptop

Továbbra is tarolnak a gazdaságtudományok és a műszaki képzések a felsőoktatásba jelentkezőknél

Közel 106 ezer, egészen pontosan 105.868 fő jelentkezett valamely 2017. szeptemberben induló képzésre – derül ki a Felvi.hu által közzétett gyorsjelentésből.

Hallgató, laptop

Ma éjfélig pótolhatják a még hiányzó dokumentumokat a felsőoktatásba jelentkezők

Legkésőbb ma, július 12. éjfélig van lehetőségük a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre jelentkezőknek arra, hogy benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét.

Érettségi bizonyítvány

Az idén érettségizetteknek nem kell beküldeniük érettségi bizonyítványukat a felvételihez

Az Oktatási Hivatal az érettségi eredményeket a közhiteles nyilvántartásból beszerzi, és a felsőoktatási felvételi eljárásban figyelembe veszi.

Hallgató, laptop

A többletpontokra való jogosultságot is igazolni kell

Legfeljebb 100 pont szerezhető a kötelezően adandó és adható többletpontokból, azonban azok nem járnak automatikusan: legkésőbb 2017. július 12-ig igazolni kell a rájuk való jogosultságot!

A középiskolába jelentkezők közel 97 százaléka felvételt nyert

Az idei középfokú felvételik során a jelentkezők 96,9 százaléka (79.363 diák) nyert felvételt középfokú oktatási intézménybe – közölte az Oktatási Hivatal.

Hallgató, laptop

Megkezdődött a szeptemberi felsőoktatási képzések e-ügyintézési időszaka

Április 20-tól minden jelentkező használhatja adatbetekintésre, dokumentumpótlásra, adat- és sorrendmódosításra a felületet. A jelentkezési sorrendet egyetlen alkalommal lehet módosítani.

2018-tól tankönyv helyett tablet, 2019-től kötelező középiskolai felvételi

Tankönyv helyett tabletet kaphat több ezer ötödik osztályos diák 2018 szeptemberétől, míg 2019-től kötelezővé tennék a középiskolai felvételit.

Csaknem 106 ezren jelentkeztek felsőoktatási intézményekbe

Az idén csaknem 106 ezer diák jelentkezett felsőoktatási intézményekbe, ez a szám megfelel a korábbi évek adatainak – közölte az oktatási államtitkár.

A középfokú felvételi eljárásban 2017. március 16-án és 17-én van lehetőség a jelentkezések módosítására

A tanulóknak egy alkalommal lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk módosítására.

Hallgató

Ez történik a jelentkezési határidő után

Az elektronikus jelentkezési időszak lezárását követően megkezdődik az adatok feldolgozása, kiépül a felvételi eljárás központi nyilvántartása, ám a jelentkezők csak rövid időre dőlhetnek hátra.

Február 20-ig kell hitelesíteni a jelentkezéseket

A felsőoktatási jelentkezési határidő lejárta után a következő lépés a felvételi eljárásban a benyújtott jelentkezések hitelesítése. Aki ezt eddig még nem tette meg, annak 2017. február 20-ig van rá lehetősége.