2017. október 23., hétfő - Gyöngyi

Címke: felsőoktatás

Hallgató, laptop

Már online is igényelhető a diákhitel

Nem kell személyesen megjelenni: a Diákhitel Központ Zrt. bevezette az elektronikus aláírással történő szerződéskötést, így mostantól online is igényelhető a diákhitel – jelentette be Bugár Csaba, a társaság vezérigazgatója.

PTE-BTK

Ősszel is szerezhetnek kreditet középiskolások a pécsi bölcsészkaron

Jegyet és kreditet szerezhetnek középiskolások a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán (PTE-BTK) az őszi szemeszterben is.

Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat

Pénteken délután nyilvánosságra hozták a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat: a 7.364 pótfelvételiző közül 5.097 hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben.

Megindult a hajsza a kollégiumi férőhelyekért. Hol, mennyiért és ki jut hozzá?

Az augusztus nemcsak a szabadságok időszaka, ilyenkor keresnek kollégiumi helyet a felsőoktatásban tanuló diákok. Kollégiumi körkép az egyetemi városokból a Kossuth Rádió „Napközben” című műsorában.

Szegedi Tudományegyetem (SZTE)

Pótfelvételit hirdet a Szegedi Tudományegyetem

Az SZTE tíz kara és Tanárképző Központja hirdet pótfelvételit alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzéseken, azok számára, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is jelentkeztek a felsőoktatásba.

Laptop

Elindult a pótfelvételi eljárás, jelentkezni 2017. augusztus 7-én éjfélig van lehetőség

A ponthatárokat előreláthatólag 2017. augusztus 25-én hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre.

Közel 73 ezren nyertek felvételt a felsőoktatásba, a legtöbb hallgató az ELTE-re került be

Az idén az általános felvételi eljárásban jelentkező 105.868 fiatalból 72.641-en nyertek felvételt – mondta Horváth Zita felsőoktatási helyettes államtitkár.

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat

Szerda este eldőlt, hogy a közel 106 ezer jelentkező közül hányan kerülnek be az általános eljárásban egyetemre, főiskolára. Az idén is több szakon kiemelten magas pontszám kellett a felvételin.

Pont Ott Parti 2015

Ma este hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat

A diákokat idén is várják a hivatalos Pont Ott Partira, a főváros XI. kerületében, valamint több vidéki városban: Békéscsabán, Egerben, Pécsen, Salgótarjánban, Szekszárdon és Zalaegerszegen.

Költözés, albérlet

Indul a roham az albérletekért: ilyen árakra lehet számítani a fővárosban és az egyetemvárosokban

Egy hét alatt 5 százalékkal nőtt a kiadó lakások kínálata Budapesten, ahol átlagosan 150 ezer forintos árral díjjal indul az albérletszezon.

Hallgató, laptop

Továbbra is tarolnak a gazdaságtudományok és a műszaki képzések a felsőoktatásba jelentkezőknél

Közel 106 ezer, egészen pontosan 105.868 fő jelentkezett valamely 2017. szeptemberben induló képzésre – derül ki a Felvi.hu által közzétett gyorsjelentésből.

Idén is megrendezésre kerül a hivatalos ponthatárváró rendezvény, a Pont Ott Parti

Számtalan érdekes programmal, koncertekkel, sportolási lehetőségekkel és kerekasztal-beszélgetésekkel várják a felsőoktatásba jelentkezőket július 26-án, szerdán.