2017. május 1., hétfő - Fülöp, Jakab

Címke: felsőoktatás

Megkezdődött a szeptemberi felsőoktatási képzések e-ügyintézési időszaka

Április 20-tól minden jelentkező használhatja adatbetekintésre, dokumentumpótlásra, adat- és sorrendmódosításra a felületet. A jelentkezési sorrendet egyetlen alkalommal lehet módosítani.

Április végéig ingyen online jegyzet egyetemistáknak

Az Akadémiai Kiadó több mint száz egyetem és főiskola előtt nyitja meg online könyvtárát, melyben jelenleg 154, a felsőoktatásban leginkább használt tankönyv és jegyzet áll a hallgatók rendelkezésére.

Az Oktatási szabadságot csoport demonstrációja Budapesten (Fotó: MTI - Marjai János)

Több tízezren tüntettek vasárnap Budapesten

Egyes információk szerint 70-80 ezren demonstráltak vasárnap a fővárosban a felsőoktatási törvény módosítása ellen és a Közép-Európai Egyetem (CEU) mellett.

Hamarosan új gyakornoki programot hirdet a jegybank

Az MNB eddig 10 egyetemmel kötött együttműködési megállapodást, jelen pillanatban is tárgyal a Szegedi Tudományegyetemmel és az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel (ELTE) újabb megállapodásról.

Csaknem 106 ezren jelentkeztek felsőoktatási intézményekbe

Az idén csaknem 106 ezer diák jelentkezett felsőoktatási intézményekbe, ez a szám megfelel a korábbi évek adatainak – közölte az oktatási államtitkár.

„Energiakövetek” címmel hirdetnek pályázatot felsőoktatási hallgatók számára

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pályázatára a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok jelentkezhetnek április 23-ig.

Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE)

Az ELTE a legjobb hazai egyetem a URAP rangsorán

A Middle East Technical University tudományos teljesítmény alapján felállított rangsorán az Eötvös Loránd Tudományegyetem szerepel a legjobb helyen a hazai egyetemek közül.

Debreceni Egyetem (DE)

Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és a Ganz EEG Kft.

A gépész- és villamosmérnökök képzése mellett kutatás-fejlesztési megoldások létrehozásában és piacra juttatásában is számít az egyetem a Ganz támogatására.

Hallgató

Ez történik a jelentkezési határidő után

Az elektronikus jelentkezési időszak lezárását követően megkezdődik az adatok feldolgozása, kiépül a felvételi eljárás központi nyilvántartása, ám a jelentkezők csak rövid időre dőlhetnek hátra.

Február 20-ig kell hitelesíteni a jelentkezéseket

A felsőoktatási jelentkezési határidő lejárta után a következő lépés a felvételi eljárásban a benyújtott jelentkezések hitelesítése. Aki ezt eddig még nem tette meg, annak 2017. február 20-ig van rá lehetősége.