2017. augusztus 18., péntek - Ilona

Címke: felsőoktatás

Megindult a hajsza a kollégiumi férőhelyekért. Hol, mennyiért és ki jut hozzá?

Az augusztus nemcsak a szabadságok időszaka, ilyenkor keresnek kollégiumi helyet a felsőoktatásban tanuló diákok. Kollégiumi körkép az egyetemi városokból a Kossuth Rádió „Napközben” című műsorában.

Szegedi Tudományegyetem (SZTE)

Pótfelvételit hirdet a Szegedi Tudományegyetem

Az SZTE tíz kara és Tanárképző Központja hirdet pótfelvételit alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzéseken, azok számára, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is jelentkeztek a felsőoktatásba.

Laptop

Elindult a pótfelvételi eljárás, jelentkezni 2017. augusztus 7-én éjfélig van lehetőség

A ponthatárokat előreláthatólag 2017. augusztus 25-én hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre.

Közel 73 ezren nyertek felvételt a felsőoktatásba, a legtöbb hallgató az ELTE-re került be

Az idén az általános felvételi eljárásban jelentkező 105.868 fiatalból 72.641-en nyertek felvételt – mondta Horváth Zita felsőoktatási helyettes államtitkár.

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat

Szerda este eldőlt, hogy a közel 106 ezer jelentkező közül hányan kerülnek be az általános eljárásban egyetemre, főiskolára. Az idén is több szakon kiemelten magas pontszám kellett a felvételin.

Pont Ott Parti 2015

Ma este hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat

A diákokat idén is várják a hivatalos Pont Ott Partira, a főváros XI. kerületében, valamint több vidéki városban: Békéscsabán, Egerben, Pécsen, Salgótarjánban, Szekszárdon és Zalaegerszegen.

Költözés, albérlet

Indul a roham az albérletekért: ilyen árakra lehet számítani a fővárosban és az egyetemvárosokban

Egy hét alatt 5 százalékkal nőtt a kiadó lakások kínálata Budapesten, ahol átlagosan 150 ezer forintos árral díjjal indul az albérletszezon.

Hallgató, laptop

Továbbra is tarolnak a gazdaságtudományok és a műszaki képzések a felsőoktatásba jelentkezőknél

Közel 106 ezer, egészen pontosan 105.868 fő jelentkezett valamely 2017. szeptemberben induló képzésre – derül ki a Felvi.hu által közzétett gyorsjelentésből.

Idén is megrendezésre kerül a hivatalos ponthatárváró rendezvény, a Pont Ott Parti

Számtalan érdekes programmal, koncertekkel, sportolási lehetőségekkel és kerekasztal-beszélgetésekkel várják a felsőoktatásba jelentkezőket július 26-án, szerdán.

Orvostanhallgatók, szakápolók

Mesterképzés indul ápolóknak a munkaerőhiány enyhítése érdekében

Az egészségügyi szakellátás minőségének javítása és az egészségügyben tapasztalható munkaerőhiány enyhítése érdekében mesterképzés indul három vidéki egyetemen diplomás szakápolóknak.