2017. június 25., vasárnap - Vilmos

Címke: felsőoktatás

Hallgató, laptop

A többletpontokra való jogosultságot is igazolni kell

Legfeljebb 100 pont szerezhető a kötelezően adandó és adható többletpontokból, azonban azok nem járnak automatikusan: legkésőbb 2017. július 12-ig igazolni kell a rájuk való jogosultságot!

Május 15-ig lehet diákhitelt igényelni

A Diákhitel Központ közlése szerint május 15-ig adhatják le hiteligénylési kérelmüket a diákhitelre jogosult hallgatók. Aki kifut a határidőből, legközelebb csak a 2017/2018-as őszi tanévben juthat kölcsönhöz.

Százra bővül az Erasmus Mundus ösztöndíjas programjainak száma

Százra bővül az Erasmus Mundus ösztöndíjas programjainak száma

További mintegy 40 mesterképzési lehetőség kerül be az Erasmus Mundus mesterképzési programjai közé – közölte az EB oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős biztosa.

Hozd ki a legtöbbet a külföldi szakmai gyakorlatodból!

A jó szakmai gyakorlati hely megléte még nem jelent biztos sikert az értékes tapasztalatok megszerzésében. Sok más tényező mellett azért még mindig rajtad múlik, hogy mennyire veszed komolyan és mit hozol ki belőle.

Megkezdődött a szeptemberi felsőoktatási képzések e-ügyintézési időszaka

Április 20-tól minden jelentkező használhatja adatbetekintésre, dokumentumpótlásra, adat- és sorrendmódosításra a felületet. A jelentkezési sorrendet egyetlen alkalommal lehet módosítani.

Április végéig ingyen online jegyzet egyetemistáknak

Az Akadémiai Kiadó több mint száz egyetem és főiskola előtt nyitja meg online könyvtárát, melyben jelenleg 154, a felsőoktatásban leginkább használt tankönyv és jegyzet áll a hallgatók rendelkezésére.

Az Oktatási szabadságot csoport demonstrációja Budapesten (Fotó: MTI - Marjai János)

Több tízezren tüntettek vasárnap Budapesten

Egyes információk szerint 70-80 ezren demonstráltak vasárnap a fővárosban a felsőoktatási törvény módosítása ellen és a Közép-Európai Egyetem (CEU) mellett.

Hamarosan új gyakornoki programot hirdet a jegybank

Az MNB eddig 10 egyetemmel kötött együttműködési megállapodást, jelen pillanatban is tárgyal a Szegedi Tudományegyetemmel és az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel (ELTE) újabb megállapodásról.

Csaknem 106 ezren jelentkeztek felsőoktatási intézményekbe

Az idén csaknem 106 ezer diák jelentkezett felsőoktatási intézményekbe, ez a szám megfelel a korábbi évek adatainak – közölte az oktatási államtitkár.

„Energiakövetek” címmel hirdetnek pályázatot felsőoktatási hallgatók számára

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pályázatára a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok jelentkezhetnek április 23-ig.