2018. január 22., hétfő - Artúr, Vince

Címke: felhívás

Kórus

Énekesek jelentkezését várják a Nemzeti Ifjúsági Kórusba

A világ minden részéről várják a magyar vagy magukat magyar származásúnak valló 18-26 év közötti képzett énekesek jelentkezését március 31-ig. A jelentkezők közül a legjobbak meghívást kapnak a felkészítő táborba, amely július második felében lesz Kecskeméten.

Ne edd meg, ha ilyen áfonyás fehér csokit vettél!

Figyelj oda, ha ilyen áfonyás fehér csokit vettél!

Lengyelországban gyártott, szalmonella baktériummal szennyezett áfonyás fehér csokoládé kerülhetett kereskedelmi forgalomba Magyarországon. Ha már ettél a visszahívásban szereplő csokiból, illetve néhány napon belül észleled a szalmonella tüneteit, feltétlenül fordulj orvoshoz!

Diák bolhapiac Békéscsabán

A Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány havi rendszerességgel bolhapiacot szervez Békéscsabán tanuló vagy békéscsabai középiskolás diákok számára. Az első alkalom 2017. november 18-án, szombaton 9:30 és 14:00 óra között lesz az Andrássy Úti Társaskörben.

STRAND Fesztivál (Fotó: strandfesztival.com)

Híradóst keres az M2 Petőfi TV a STRAND Fesztiválra

Ha szeretnél fesztiváltudósító lenni, és szívesen tájékoztatnád a nézőket a hangulatról a te szemszögedből, jelentkezz az M2 Petőfi TV csapatába!

Utazás, fiatal

Fokozott óvatosságra inti a külföldre utazókat a minisztérium

A tárca fokozott körültekintést kér mindenkitől, aki külföldre utazik, és javasolja a regisztrációt a konzuli szolgálat honlapján.

Utazási lehetőség középiskolásoknak a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából

Május 17-ig jelentkezhetnek a Kárpát-medencei középiskolák a Rákóczi Szövetség utazási programjára, amelyet a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából hirdettek meg.

Internetes adatlopás veszélyére figyelmeztetett az OTP

A világhálón terjedő adathalász levéllel próbálnak ismeretlenek banki ügyféladatokhoz jutni – közölte az OTP Bank az MTI-vel. A hitelintézet megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

Parlamenti Ifjúsági Nap (Fotó: Tempus Közalapítvány)

Van beleszólásod! – Középiskolás diákok jelentkezését várják a Parlamenti Ifjúsági Napra

Március 31-én ismét a diákoké az Országház: a parlamenti napra középiskolás osztályok, csoportok jelentkezését várják március 8. délig.

Matektehetségeket keres a Magyar Tudományos Akadémia

Rejtőzködő matektehetségeket keres gimnazisták – konkrétan a kilencedik osztályába járó diákok – között az MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet Didaktikai Csoportja.

Véradás

Véradásra hív a Magyar Vöröskereszt

A tartós hideg és a megfázásos megbetegedések miatt a vártnál kevesebben adtak vért január első két hetében, ezért mindenkit véradásra kér a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.

Vezérszurkolókat keres a Bocuse d’Or

A világ legnagyobb szakácsversenyén hagyomány, hogy minden nemzet versenyzőit saját, lelkes tábora buzdítja egy vezérszurkolói csoport vezetésével