2018. január 16., kedd - Gusztáv

Címke: Facebook

Biztonságos Internet

Három tipp, amelyek segítségével tiszta (digitális) lappal kezdhetjük az évet

Számítógépünk óriási mennyiségű böngészési adatot tárol, gyakran olyanokat is, amiket igazán nem sejtenénk. Új év, új kezdet: gyors rendcsinálás gyanánt töröljük ki az előzményeket!

Facebook

Átalakulhat a Facebook hírfolyama, pontosabban kettő is lehet belőle

A közösségi oldal, amelyik nyitóoldalán hirdeti, hogy „Ingyenes, és az is marad”, újabb kényszerű bevételnövelő intézkedéssel próbálkozik.

Facebook

Új funkciót tesztel a Facebook a sokat locsogó ismerősök ellen

Akad, aki a legnagyobb türelmet is próbára teszi: ezután nem kell a követésüket leállítani, vagy letiltani őket, hiszen úgy fest, az idegesítő posztok ellen hamarosan hatékony védelem áll a rendelkezésünkre.

Facebook

1,2 millió euróra büntették a Facebookot Spanyolországban

A spanyol adatvédelmi hatóság (AEPD) 1,2 millió euróra (367 millió forint) büntette a Facebook internetes közösségi oldalt a felhasználók adatainak engedély nélküli reklám célú felhasználása miatt.

Kínos leleplezés: a Facebook a bizonytalan érzelmű fiatalokra hajt

Egy ausztráliai lap szerint a közösségi oldal vizsgálja és felhasználja a felhasználóinak az érzelmeit. A lap szerint Ausztrália egyik vezető bankjának adtak el információkat.

Nem érted, amit mondanak neked? Bővítsd a szókincsed naponta egy új szóval!

Egy békéscsabai fiatal által létrehozott és üzemeltetett Facebook-oldal segítségével minden nap egy új szóval gazdagíthatod szókincsed, ráadásul tiéd lehet a nap kommentje is.

Facebook

Mégis lesz „Nem tetszik” gomb a Facebookon

Miként a „Reactions” gombok esetében, a „Nem tetszik” is akkor bújik majd elő, ha hosszasan tartjuk az ujjunkat a „Tetszik” gombon, de csak a Messengerben, nem pedig a hírfolyamban, ahol annyian várták.

A Google és a Facebook fellép a hamis hírek terjesztése ellen

A két cégóriás ezentúl nem könnyíti meg az álhírterjesztők dolgát, és nem hagyják, hogy hazugságokkal pénzt keressenek a hálózatukban.

Volt némi pánik pénteken a Facebookon

Amerikai sajtóhírek szerint több millióan szembesültek azzal pénteken, amikor bejelentkeztek a közösségi oldalra, hogy megjelent a felirat, miszerint egyik ismerősük elhunyt.

Megható üzenettel búcsúzott az argentin nagykövet a magyar emberektől

Az Argentin Nagykövetség hivatalos Facebook-oldalán búcsúzott el a magyaroktól Claudio Giacomino, az Argentin Köztársaság budapesti ügyvivő nagykövete.

A belga rendőrség óva int az új Facebook-gomboktól

„Egy okkal több, hogy ne siessünk a kattintással, ha fontos a magánéletünk megőrzése” – olvasható honlapjukon, mert mint állítják, messze nem csak az érzések pontosabb kifejezéséről van szó.

Nyomsz egy like-ot, és olyat kapsz, mint még soha!

Nap mint nap sokan bedőlnek a lájkvadász oldalak csábításának, hogy aztán temérdek reklám akaratlan közvetítői legyenek a legnépszerűbb közösségi oldalon. Hogy te ne kerülj (ismét) ehhez hasonló szituációkba, igazából nem sokat kell tenned…