2019. február 16., szombat

Címke: Európa

hőmérő, hőség, kánikula,

Történelmi hőség tombol Európában és több kontinensen

Spanyolországban és Portugáliában a legrosszabb a helyzet, de nemcsak Dél-Európát sújtja az afrikai eredetű forróság, a skandináv országok mellett Németországban és Svájcban is rendkívüli körülmények vannak, sorra dőlnek meg a melegrekordok.

Lekésted? Semmi gáz, ősszel ismét jelentkezhetsz az ingyenes európai vonatjegyekre!

Lemaradtál a jelentkezésről vagy nem is tudtál az ingyenes vonatjegyekről? Ősszel ismét lehet jelentkezni! Egyedül is nekivághatsz a 30 napos vonatozásnak, de akár öten is utazhattok!

Vonat

Ingyen vonatozhatod át Európát, akár a barátaiddal együtt is

Egyedül is nekivághatsz a 30 napos vonatozásnak, de akár öten is utazhattok. Május végétől pályázhatsz az ingyenes uniós vonatbérletre.

Time to Move

Time to Move: irány Európa!

Idén már negyedik alkalommal rendezik meg az európai programsorozatot, amelyben egy hónapon keresztül több száz változatos esemény – tájékoztató előadás, flashmob, koncert, workshop – zajlik majd párhuzamosan 21 országban.

Hőség, Budapest (Fotó: MTI - Bruzák Noémi)

Európa fuldokol a hőségtől

Olaszországban 26 városban van hőségriadót, Szardínián akár 49 fok is lehet, de az alpesi országokat is elérte a kánikula. Svájcban is szokatlan meleg van, míg a szomszédos Ausztriában éjszaka is 26 fokot mutattak a hőmérők.

Time to Move: fedezd fel velünk Európát!

Az Eurodesk hálózat szervezésében októberben megvalósuló, több száz programos eseménysorozattal a nemzetközi mobilitási lehetőségekre szeretnék felhívni a figyelmet.

Európában alig ismerik a 112-es számot

Friss felmérések szerint az európai uniós lakosságnak még mindig csak alig fele ismeri a közös európai segélyhívó számot

Magyarok is vannak az európai körözési listán

Nyilvános az EUROPOL legújabb körözési listája, amelyen fegyveres rablások miatt két magyar bűnöző is szerepel

Az utóbbi nyarak lehettek a legforróbbak az elmúlt két évezredben

A kutatók történelmi dokumentumok és fák évgyűrűi alapján rekonstruálták az elmúlt csaknem 2100 év hőmérsékletét