2018. március 22., csütörtök - Beáta, Izolda, Lea

Címke: érettségi

Érettségi

Befejeződtek az emelt szintű szóbeli vizsgák az őszi érettségin

Véget ért az őszi emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák időszaka, hétfőn megkezdődnek a középszintű szóbeli érettségik – közölte az Oktatási Hivatal. A bizottságok a középszintű szóbelik után hirdetik ki a vizsgázók valamennyi érettségi eredményét.

Érettségi

Befejeződtek az őszi írásbeli érettségik, következnek a szóbeli vizsgák

Véget értek az október-novemberi írásbeli érettségik, a tanév rendjében meghatározott 10 napon 161 helyszínen mintegy 8 ezer érettségiző tett írásbelit. November 9-től az emelt szintű szóbeli vizsgák következnek.

Érettségi bizonyítvány

Az idén érettségizetteknek nem kell beküldeniük érettségi bizonyítványukat a felvételihez

Az Oktatási Hivatal az érettségi eredményeket a közhiteles nyilvántartásból beszerzi, és a felsőoktatási felvételi eljárásban figyelembe veszi.

Érettségi

Érettségi 2017: véget értek az írásbeli vizsgák

Befejeződtek az írásbelik, a 2016/17-es tanév május-júniusi érettségi vizsgáinak következő állomásaként június 8-án megkezdődnek az emelt szintű szóbelik – közölte az Oktatási Hivatal (OH).

Érettségi (Fotó: MTI - Honéczy Barnabás)

Érettségi 2017: a német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák

Az eddigi tárgyakhoz hasonlóan idegen nyelvből is vannak változások az idén: a vizsga korábbi kilenc témaköre kiegészül egy tizedikkel, a gazdasággal.

Érettségi (Fotó: MTI - Bodnár Boglárka)

Érettségi 2017: túl vannak az angol írásbelin is a diákok

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint ma, május 11-én a 2016/17-es tanév tavaszi érettségi időszakának angol írásbeli vizsgáin középszinten 1.157 helyszínen 52.522, emelt szinten 129 helyszínen 10.273 diák adott számot tudásáról.

Érettségi (Fotó: MTI - Koszticsák Szilárd)

Érettségi 2017: az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák

Az eddigi tárgyakhoz hasonlóan idegen nyelvből is vannak változások az idén: a vizsga korábbi kilenc témaköre kiegészül egy tizedikkel, a gazdasággal.

Érettségi (Fotó: MTI - Balázs Attila)

Érettségi 2017: Átlagos nehézségűek voltak a történelem feladatok a tanárok szerint

A történelem írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák a középiskolákban: középszinten 1.243 helyszínen 68.699 diák, emelt szinten 112 helyszínen 5.655 diák adott számot tudásáról.

Érettségi 2017: a történelem írásbelikkel folytatódnak a vizsgák

Ma, május 10-én a történelem írásbelikkel folytatódnak a 2016/17-es tanév tavaszi érettségi vizsgái. A diákok ezúttal is emelt és középszinten adnak számot tudásukról.

Érettségi (Fotó: MTI - Czeglédi Zsolt)

Érettségi 2017: teljesíthetők voltak a feladatok a matematika írásbelin

Ma zajlottak a 2016/17-es tanév tavaszi érettségi időszakának matematika írásbeli vizsgái. Középszinten 1.239 helyszínen 70.597 diák, emelt szinten 88 helyszínen 3.527 tanuló adott számot tudásáról.

Érettségi 2017: a matematika írásbelikkel folytatódnak a vizsgák

Ma, május 9-én a matematika írásbelikkel folytatódnak a 2016/17-es tanév tavaszi érettségi vizsgái. A diákok emelt és középszinten adnak számot tudásukról.

Érettségi (Fotó: MTI - Szigetváry Zsolt)

Érettségi 2017: középszinten Petőfi, Kosztolányi, emelt szinten Vörösmarty és Dante a magyar írásbelin

Az előző évekhez hasonló nehézségűnek ítélték az idei magyar írásbeli érettségi feladatait az MTI-nek nyilatkozó pedagógusok és diákok.