2017. május 1., hétfő - Fülöp, Jakab

Címke: érettségi

Érettségi (Fotó: MTI - Koszticsák Szilárd)

Május 5-én, pénteken kezdődnek a 2016/17-es tanév tavaszi érettségi vizsgái

A horvát, német, szerb és szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik május 5-én a 2016/2017-es tanév tavaszi érettségi időszaka.

Új vizsgarendszer ellen tüntettek a spanyol diákok

Spanyolország több mint ötven városban tüntettek a diákok az új középiskolai vizsgarendszer ellen szerdán. A szervezők szerint több tízezren vettek részt a tüntetésen.

E-learning tananyagok a sikeres matek érettségiért

Az e-Palatábla Alapítvány által közzétett és ingyenesen elérhető elektronikus tananyagcsomag középszinten 25 héten, emelt szinten 30 héten keresztül nyújt segítséget az érettségi előtt állóknak.

Ma kezdődnek az őszi érettségi vizsgák

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma elkezdődik a 2016/2017-es tanév őszi érettségi időszaka. November 25-ig 151 vizsgahelyszínen 8.857 diák érettségizik.

A szakgimnáziumok tanulói áthallgathatnak más intézményekbe

A szakgimnáziumok hallgatói – amennyiben más tárgyból szeretnének érettségizni, mint amit a szakgimnáziumban tanulnak – elmehetnek vendéghallgatói státuszba.

Megkezdődnek a középszintű szóbeli vizsgák

Ma kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik. A június 24-ig tartó vizsgaidőszak alatt 1.161 helyszínen, 3.241 vizsgabizottság előtt, több mint 284 ezer szóbeli vizsgát tartanak.

Befejeződtek az emelt szintű szóbeli vizsgák

Véget ért az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák időszaka, június 13-án, hétfőn megkezdődnek a középszintű szóbeli érettségik – közölte az Oktatási Hivatal.

Megkezdődnek a szóbelik, először emelt szinten

Ma, csütörtökön folytatódnak az érettségik, a diákok emelt szinten kezdik meg a szóbeli vizsgákat. Június 2. és 9. között több mint 43 ezer emelt szintű szóbeli vizsga lesz, 164 vizsgahelyszínen, 2.866 tantárgyi bizottság előtt. A középszintű szóbeliket június 13-tól 24-ig tartják.

5+1 szakértői tipp a sikeres szóbeli érettségihez

Hamarosan kezdődnek a szóbeli érettségik. A sikeres vizsgához rengeteg tételt, témakört, adatot kell feldolgozni és megtanulni. A felkészülés napjaiban érdemes hát megfogadni az oktatási szakértő tanulási tippjeit.

Befejeződtek az írásbelik, hamarosan jönnek az emelt szóbelik

Lezárultak az írásbeli érettségi vizsgák, június 2-án megkezdődnek az emelt szintű szóbelik. 16 nap alatt mintegy 112 ezer diák írásbelizett.