2018. október 19., péntek - Nándor

Címke: Erasmus+

Önkéntesség

Új uniós program indul fiataloknak

Programszervezés a Mikulás közelében egy finn kisvárosban. Ételosztás egy földrengés sújtotta olasz településen. Játék egy gyermekotthonban a portugál óceánparton. Mi a közös bennük? Elképzelhetetlenek önkéntes munkát végző fiatalok nélkül.

Erasmus+ önkéntes szolgálat

Legyen élmény az önkénteskedés!

Külföldön önkénteskedni óriási élmény, hatékony tanulási folyamat és nagyszerű önismereti lehetőség. Az Erasmus+ program keretei között megvalósuló önkéntes szolgálatban Magyarországról 2017-ben több mint 250 fiatal vett részt.

Hallgatók

Campus Mundi ösztöndíj rövid külföldi tanulmányúthoz

A Tempus Közalapítvány a Campus Mundi – felsőoktatási mobilitási és nemzetköziesítési program (EFOP-3.4.2-VEKOP-15-2015-00001) projekt keretében ösztöndíjpályázatot hirdet rövid tanulmányutak támogatására felsőoktatási hallgatók számára.

A 30 éves Erasmus programot ünnepelték Strasbourgban

Az Erasmus program egységesítette Európát a fiatalok körében, a résztvevők generációjának kulcsfontosságú szerepe van a kontinens jövőjének építésében – jelentette ki Navracsics Tibor.

Fiatalok terveit használják városfejlesztésre Hévízen és Európa több városában

Az Erasmus+ „Transforming Your City” projektje azért jött létre, hogy elősegítse a fiatalok és a döntéshozók találkozását, párbeszédét és együttműködését a városok fejlesztésének érdekében.

Erasmus+30 Szabadegyetem (Fotó: Lékó Tamás)

Így lehet kimaxolni az Erasmust

Felejthetetlen élmények, jól kamatoztatható tudás, életre szóló kapcsolatok. Ezekről meséltek május 5-én, pénteken az Erasmus+30 Szabadegyetem előadói a fővárosban.

Erasmus+ 30 Szabadegyetem

Erasmus+ 30 Szabadegyetem – Harminc éves az Erasmus program

Egy világutazó blogger, egy díjnyertes cukrász, egy ifjúsági olimpiai bajnok és egy televíziós műsorvezető – mi a közös bennük? Kiderül május 5-én, az Erasmus+ 30 Szabadegyetemen.

Élmények, kihívás, változás, tanulás – 20 éves az EVS

100.000 fiatal és 5.000 szervezet vett már részt az idén húsz éves Európai Önkéntes Szolgálatban. Az Erasmus+ részeként működő EVS programba évről évre-egyre többen kapcsolódnak be.

8,7 milliárd forint az Erasmus+ program megvalósítására

Az uniós program program keretében idén 340 oktatási és képzési területen megvalósuló projekt nyert támogatást Magyarországon – közölte a Tempus Közalapítvány az MTI-vel.