2019. február 17., vasárnap

Címke: ELTE

Fekete lyuk

Elfojtják a csillagok keletkezését az ősi galaxisok magjában található fekete lyukak

Az ősi galaxisok magjában lévő fekete lyukak elfojtják a csillagok keletkezését – állapította meg a Magyar Tudományos Akadémia és az Eötvös Loránd Tudományegyetem egyik Lendület kutatócsoportjának vezetője egy nemzetközi csapattal a Chandra-röntgentávcső megfigyelései alapján.

Az emberi agy

Magyar kutatók térképezték fel az agyi kapcsolatok egyénenkénti változékonyságát

A világon először az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kutatói térképezték fel az agyi kapcsolatok egyénenkénti változékonyságát, akik eredményeiket a Neuroscience Letters című szaklapban közölték.

ELTEfeszt 2017: több mint hatvan program az idei interaktív pályaválasztó fesztiválon

Interaktív workshopok, látványos kísérletek, nemzetközi lehetőségek és az ország legjobb kutatóinak rendhagyó órái várják az érdeklődőket az Eötvös Loránd Tudományegyetem Trefort-kerti Campusa október 13-án.

Pulmoment

Asztmásokon segít a magyar diákok telefonos alkalmazása

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Informatikai Kara diákjainak Pulmoment nevű telefonos alkalmazása egyedüli magyarként száll versenybe a University Startup World Cupon.

ELTE

Az ELTE minőségi gazdaságtudományi képzést kíván nyújtani

Az egyetem ehhez az ország legkiválóbb oktatóit igyekszik összegyűjteni; a júniusban meghirdetett oktatói pályázatokra több intézményből számos jelentkezés érkezett.

TeenTech 2017 (Fotó: ELTE.hu)

TeenTech világbajnok a Trefort csapata

A Londonban rendezett Teen Tech Awards 2017 döntőjében spanyol és finn indulókat legyőzve az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium csapata nyerte meg a verseny nemzetközi kategóriáját.

Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetem (Fotó: MTI - Koszticsák Szilárd)

Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetem és Határon Túli Intézmények Fóruma az ELTE-n

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2017. július 11–17. között ismét megrendezi nyári egyetemét a határon túli magyar anyanyelvű hallgatók számára. A nyári egyetem programjai alatt zajlik ezúttal is az ELTE Határon Túli Intézmények Fóruma.

Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE)

Az ELTE a legjobb hazai egyetem a URAP rangsorán

A Middle East Technical University tudományos teljesítmény alapján felállított rangsorán az Eötvös Loránd Tudományegyetem szerepel a legjobb helyen a hazai egyetemek közül.

Együtt lépcsőztek (Fotó: BEAC)

Kapás Bogival lépcsőztek egy sport- és egészségnépszerűsítő kampány keretében az ELTE-sek

A rendszeres mozgásra, az aktív közösségi életre, az egyetemi sportolási lehetőségekre, a BEAC-ban űzhető sportágak széles választékára, és a sportinfrastruktúra fejlesztések fontosságára hívták fel a figyelmet.

Az ELTE és az informatikai ipar összefogása a jövő tehetségeiért

Kutatás-fejlesztésben élen járó cégek kínálnak havi 50 ezer forintos ösztöndíjat az ELTE Informatikai Karán tanuló legtehetségesebb hallgatóknak.

Plakátfesztivál Budapesten

Csaknem 350 plakátot vonultat fel hazai és külföldi alkotóktól a PosterFest – BudaPest 2016 központi plakátkiállítása péntektől az ELTE Lágymányosi campusának Gömb aulájában.

Október 14-én ismét ELTEfeszt

Több mint hatvan program, interaktív workshopok, látványos kísérletek, nemzetközi lehetőségek és az ország legjobb kutatóinak rendhagyó órái várják az érdeklődőket pénteken az ELTE Trefort-kerti kampuszán.