2019. január 18., péntek - Piroska

Címke: elismerés

Vizes VB - Hosszú Katinka

Hosszú Katinka Európában a legjobb, a világon pedig a második legjobb női sportoló lett 2017-ben

A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) tagjai szerint a világ második legjobb, az AIPS Europe tagjai szerint pedig a kontinens legjobb női sportolója Hosszú Katinka lett idén.

Műszaki érdeklődésű kreatív diákokat díjaztak (Fotó: Óbudai Egyetem)

Műszaki érdeklődésű kreatív diákokat díjaztak Budapesten

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) „Működj!” című pályázatára középiskolások jelentkezhettek az elektrotechnika, az elektronika és az informatika területén megvalósított innovatív ötleteikkel. Az Óbudai Egyetemen tartott díjátadón három kategóriában mintegy 30 elismerést osztottak ki.

Békéscsaba Hallhatatlan Sportcsillagai (Fotó: IfiPress)

Békéscsaba halhatatlanja lett Ónodi Henrietta, Palotai Károly és Gedó György – GALÉRIA

A múlt békéscsabai sportcsillagait és a jelen kiválóságait köszöntötték hétfőn a Csabagyöngye Kulturális Központban, ahol a „Békéscsaba Halhatatlan Sportcsillaga” címet adták át Ónodi Henrietta, Palotai Károly és Gedó György olimpiai bajnoknak.

Fradi Fair Play-díj 2017 (Fotó: MTI - Illyés Tibor)

Törzsszurkoló és nyolcéves úszó kapta az első Fradi Fair Play-díjat

Első alkalommal adták át a Fradi Fair Play-díjakat, amelyeket Patlók Olivér, a klub nyolcéves úszója, valamint Kékesi József törzsszurkoló vehetett át. A kis úszó az emlékdíj mellett százezer forintos sportszervásárlási jutalmat vehetett át.

Zacher Gábor toxikológus és Lendvai Zoltán rédicsi plébános (Fotó: MTI - Mohai Balázs)

Zacher Gábor toxikológus és Lendvai Zoltán plébános kapta a Magyar Fiatalokért Díjat

Az emberi erőforrások minisztere szerint nagy felelősség, hogy hiteles embereket, jó példákat állítsanak a fiatalok elé, és hogy ezzel olyan értékekre tanítsák őket, amelyek nélkül a nemzet jövője elképzelhetetlen.

Kaposvár, Kossuth tér (Fotó: ckg.hu)

A kaposvári Kossuth tér lett Európa legszebb főtere

A legszebb főtérnek járó különdíjat érdemelte ki a Kossuth tér épületeinek és növényzetének összhangjával, valamint ezüstdiplomát is kapott Kaposvár az idei Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén.

Idén is átadták a Jó tanuló, jó sportoló díjakat

Több mint 400 fiatal érdemelte ki a „Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója 2016” díjat, közülük is a legjobbak pénteken a Földművelésügyi Minisztériumban vették át oklevelüket.

Ericsson-díj 2017 (Fotó: Noguchi Porter Novelli)

Idén is kiosztották az ország egyik legjelentősebb, nem állami alapítású közoktatási díját

Az Ericsson Magyarország immár tizenkilencedik alkalommal adta át az Ericsson-díjakat olyan tanároknak, akik áldozatos munkájukkal generációkkal szerettették meg a természettudományokat.

Nemzetközi díjat nyert Gárdos Péter „Hajnali láz” című kötete

A nemzetközi elismerést francia, angol és német könyvtárak és médiatékák vezetőiből álló zsűri szavazatai alapján ítélik oda. Idén a második körbe jutott hat könyv közül a „Hajnali láz” kapta a szavazatok több mint felét.

Elismerő okleveleket adtak át a tudományos diákolimpikonoknak és felkészítőiknek (Fotó: EMMI - Bartos Gyula)

Elismerő okleveleket adtak át a tudományos diákolimpikonoknak és felkészítőiknek

Harmincnégy diákolimpikon összesen huszonnyolc éremmel és hat dicsérettel tért haza a nemzetközi tudományos diákolimpiákról. Palkovics László szerint a diákolimpikonok példaképek.

Junior Artisjus-díjat kap Kozma Kata, Fluor Tomi és Várallyay Petra

Kozma Kata zeneszerző, Karácson Tamás szövegíró, valamint a pályája elején járó, szerzőként és előadóként szintén ismert Várallyay Petra kapja idén az Artisjus Junior Könnyűzenei Díjat.

Hosszú Katinka (Fotó: MTI - Illyés Tibor)

Ismét Hosszú Katinka lett Európa legjobb női úszója

Hosszú Katinka sorozatban negyedszer lett a legjobb női úszó az európai szövetség (LEN) éves szavazásán. A férfiaknál a brit Adam Peaty először végzett a szavazás élén.