2019. január 19., szombat - Sára, Márió

Címke: Eger

Kaláka Fesztivál

Június végén rendezik a 39. Kaláka Fesztivált Egerben

Részben új helyszíneken, ám a megszokott összművészeti programokkal és a folkzenei műfaj legnépszerűbb hazai képviselőinek koncertjeivel, kiállításokkal és családi programokkal várják idén is a látogatókat június 28. és július 1. között Egerben, a 39. Kaláka Fesztiválon.

Aventics Pneumobil Verseny, Eger (Fotó: Eger.hu)

A Neumann János Egyetem nyerte a sűrített levegővel hajtott járművek versenyét Egerben

A kecskeméti székhelyű Neumann János Egyetem Jok-Air csapata nyerte a pénteken és szombaton immár tizenegyedik alkalommal megrendezett Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyt Egerben – közölték a szervezők az MTI-vel.

Feszt!Eger

Május végén indul a Feszt!Eger fesztivál

Május 31. és június 2. között várja a fesztiválozókat a hevesi megyeszékhelyen található Bolyki-völgyben a Feszt!Eger fesztivál, amelyen mások mellett a Wellhello, a Kowalski meg a Vega, a Brains és a Blahalouisiana is fellép.

Aventics Pneumobil Verseny (Fotó: YouTube.com)

Mérnökhallgatók pneumatikus járművei vetélkednek Egerben – VIDEÓ

Tizedik alkalommal csapnak össze mérnökhallgatók által tervezett és épített, sűrített levegővel hajtott járművek a Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen május 5-6-án.

Büszkeségpontot avattak az egri Dobó István Gimnáziumban

Az 1956. október 25. és a december 12-i sortűz közötti időszak történéseit és helyszíneit bemutató, a korabeli Eger belvárosát ábrázoló tablót kedden délután egy ünnepség keretében adták át.

A Német Túraautó-bajnokságot célozta meg a 12 éves tehetség – VIDEÓ

Egy hungaroringi gokartversenyen fedezték fel Szomszéd Lajos Balázst, az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulóját, akivel kapcsolatban már a Forma-1-et is emlegetik.

Koncertek a fővárosban és vidéken A Magyar Dal Napján

Idén is lesznek koncertek A Magyar Dal Napján, szeptember 11-én vasárnap, illetve a hétvégén. A rendezvénynek tavaly óta nincs központi koordinációja, idén már fővárosa sem lesz.

Ma van az Emlékhelyek Napja – Történelmi időutazás országszerte

A rendezvénysorozatot első alkalommal szervezi meg a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI), amelyen országszerte mintegy ötven emlékhely várja a látogatókat.

Sűrített levegővel hajtott járművek versenyeznek Egerben

Hat ország 47, műszaki egyetemistákból, főiskolásokból álló csapata vehet részt az idei, IX. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen szombaton.

Központi téma az érték és az ifjúság

Kárpát-medencei középiskolásokat megszólító programok zajlanak a hétvégén a Rákóczi Szövetség szervezésében az erdélyi Szovátán, valamint Debrecenben és Egerben.

Május végén ismét lesz Feszt!Eger és Music Hungary

A könnyűzenei fesztiválnak, a hozzá kapcsolódó konferenciának, valamint az ÉTER zenei tehetségkutatónak ezúttal is az egri Bolyki Pincészet ad otthont