2019. február 16., szombat

Címke: diákmunka

Diákmunka (Fotó: YouTube.com)

Amit a diákmunkákról feltétlenül tudni kell

Sok helyen megtalálhatók a diákmunkával kapcsolatos információk – mi is többször írtunk már róluk –, azonban még mindig sokan nincsenek tisztában ezekkel. A nyár közepén járunk, sokan még csak most kezdenének dolgozni valahol, így átismételjük a tudnivalókat.

Okostelefon, fiatal, applikáció, alkalmazás

Egy új magyar startup online piactéren segíti a diákok alkalmi munkavállalását

A Click for Work online piacteret működtet, ahol a megrendelők által feltöltött, szakértelmet nem igénylő, gyorsan elvégezhető, alkalmi munkákra jelentkezhetnek a 16. életévüket betöltött diákok.

Munkavállalás

A diákok munkavállalását is a Munka Törvénykönyve szabályozza

A diákok munkavállalásának körülményeit is a Munka Törvénykönyve szabályozza, így a 16. életévüket betöltött tanulók foglalkoztatásánál is fontos az írásban rögzített munkaszerződés.

Diákmunka

Számos lehetőség közül válogathatnak a nyári munkát kereső diákok

Még javában zajlanak az érettségik, és hamarosan kezdődik a vizsgaidőszak a felsőoktatásban, de annak, aki megfelelő munkát szeretne a nyárra, érdemes már most körülnéznie.

Országos Diákmunka Konferencia

Országos Diákmunka Konferencia

Az Új Nemzedék Központ 2018. április 24-én Országos Diákmunka Konferenciát szervez Budapesten a diákmunka kínálati és közvetítői oldalának szereplői, valamint az idénymunkát, a gyakorlati és gyakornoki lehetőségeket kereső fiatalok számára.

Üres zseb

A DiákÉSZ a kormánytól kér segítséget a károsult diákok bérének kifizetéséhez

A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) azt kéri a kormánytól, hogy a Human Operator Zrt. zárolt vagyona terhére az állam fizesse ki a károsult diákok elmaradt bérét.

Véget ér a tanév, kezdődik a nyári szünet – Számos tábor és munkalehetőség vár a nyár folyamán

Ma kicsöngetnek az iskolákban, befejeződik a 2016/17-es tanév és több mint 1, 2 millió általános iskolás és középiskolás számára kezdetét veszi a két és fél hónapos nyári szünet.

Válogathatnak a diákok a nyári munkalehetőségek között, sőt néhol munkaerőhiány is van

A nyári diákmunkáknál az idén is széles a választék, sőt a nyári diákmunka területén is tapasztalható a munkaerőhiány a kevesebb tanuló, illetve a több álláslehetőség miatt.

Dolgoznál a nyáron? Ismerd meg a diákmunkával kapcsolatos szabályokat és előírásokat!

A diákok 16 éves kortól létesíthetnek munkaviszonyt, a megkötött munkaszerződés azonban csak a törvényes képviselő hozzájárulásával lesz érvényes.

Kevesebb diák többet dolgozott és keresett idén

Évről-évre bővül az iskolaszövetkezeti szektor, az idén az első nyolc hónapban ugyan az egy évvel korábbinál kevesebben, de többet dolgoztak és többet is kerestek.

Módosítani kell a diák munkavállalók szerződéseit

A szeptember 1-jétől hatályba lépő jogszabályváltozások miatt százharmincezer diák munkavállaló és háromezer cég szerződését kell újrakötni az iskolaszövetkezeteknél.

Egyre több egyetemi hallgató dolgozik

Egyre nagyobb a munkaerőhiány, így egyre több egyetemi hallgató dolgozik – közölte a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének (DiákÉSZ) főtitkára.