2017. szeptember 23., szombat - Tekla, Líviusz

Címke: Budapest

Tudományok fővárosa a Várkert Bazárban

Tudományok fővárosa a Várkert Bazárban

A régió egyik legösztönzőbb tudományos fesztiváljának célja, hogy közelebb hozza az emberekhez a tudományokat és megmutassa, hogy a STEM érdekes, izgalmas területeket és megközelítéseket rejt.

Bud Spencer

Október végén kerülhet ki Bud Spencer szobra a Corvin sétányra

A tervek szerint Bud Spencer születésnapjára, október 31-re kerülhet ki a színészt ábrázoló egész alakos bronzszobor a budapesti Corvin sétányra – közölte a Józsefvárosi Önkormányzat az MTI-vel.

Csemő lovasa nyerte a 10. Nemzeti Vágtát

Vicces nevű lován Petrik Tamás, Csemő lovasa nyerte – Füzér, Temerin, Baja és Debrecen lovasát maga mögé utasítva – a 10. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap este a budapesti Hősök terén.

Megkezdődött az Európai Mobilitási Hét

Idén szeptember 16. és 22. között tizenhatodik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, melynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése.

Budapesti Nagy Sportágválasztó

Száztizenöt sportágat lehet kipróbálni a XXI. Budapesti Nagy Sportágválasztón

A XXI. Budapesti Nagy Sportágválasztót szeptember 15-én és 16-án, pénteken és szombaton rendezik meg Kőbányán, a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban.

Kosárlabda, streetball

Kétnapos kosárlabda-ünnep a Hősök terén

Szeptember 22-én és 23-án ötödik alkalommal rendezik meg a Magyar Kosárlabdázás Napját, amelyen a sportág hívei a magyar szövetség 75., valamint a streetball-fesztivál 25. születésnapját is ünneplik.

Nyelvtanulás

Idén is megrendezik a Nyelvparádét Budapesten, a Millenárison

Szeptember 8. és 10. között hazai és külföldi nyelvtanfolyamokkal, próba nyelvvizsgával, nyelvtanulási segédeszközökkel, bemutatóórákkal, nyelvkönyvekkel és online tanulási lehetőségekkel várják a látogatókat.

Tagadj, tagadj, tagadj (Fotó: Orlai Produkció)

Miként lehet az élsport célkeresztben a színpadon?

Újabb tabutéma az Orlai Produkciónál: ezúttal az élsportot behálózó és annak meghatározó kérdését, a tiltott szerekkel való visszaélés, azaz a doppingolás témakörét kívánják bemutatni.

A Lánchíd (Fotó: IfiPress)

Százhetvenöt éve, 1842. augusztus 24-én helyezte el József nádor a pest-budai Lánchíd alapkövét

Az állandó híd építését Széchenyi István gróf szorgalmazta legjobban, aki az egységes Budapestet képzelte el a modern Magyarország fővárosaként.

Országos Diákfilmszemle

Országos Diákfilmszemle Budapesten

A vasárnapig tartó filmszemlére mintegy 20 órányi vetítendő anyag érkezett be, ami 120 filmet jelent. Az általános és középiskolás, valamint fiatal filmesek alkotásait az Aranytíz Kultúrházban vetítik.