2017. május 28., vasárnap - Emil, Csanád

Címke: Budapest

Új világcsúcs született a tésztahíd-építő világbajnokságon (Fotó: MTI - Mohai Balázs)

Új világcsúcs született a tésztahíd-építő világbajnokságon

Az új rekordot az iráni Islamic Azad University csapata állította fel 666,3 kilogrammal, 55 kilóval meghaladva a 2011-es korábbi csúcsot Tartó kategóriában – közölte az Óbudai Egyetem.

Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő (Fotó: Kormány.hu/FM - Pelsőczy Csaba)

Gyulai és székesfehérvári csapatok nyerték a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőt

Az általános iskolások közül a gyulai Magvető Református Általános Iskola és Óvoda csapata, a középiskolások közül pedig a Székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégium diákjai nyertek.

„Aranyvasárnap” címmel játékos családi nap a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Az Arany János-emlékévhez kapcsolódva játékos családi napot rendeznek május 21-én, vasárnap Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM).

StART Fesztivál fiataloktól fiataloknak a Magyar Nemzeti Galériában

A 16 és 26 év közötti korosztályt megszólító, fiatal önkéntesek és közösségi szolgálatosok által szervezett zenei és művészeti fesztiválra kerül sor május 20-án a Magyar Nemzeti Galériában (MNG).

MOCCANJ! Tavaszi Sportfesztivál Budapesten

A 2017. évi MOCCANJ! Sportfesztiválok második eseménye 2017. május 21-én lesz a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban, ahol ismét lehet teljesíteni a tíz állomásból álló sportpróbát a kitűzőért és a sorsoláson elnyerhető ajándékokért.

A Chris Potter Quartet a Budapest Jazz Clubban

A nemzetközi dzsesszélet meghatározó amerikai szaxofonosa, Chris Potter ad koncertet kvartettjével május 18-án, csütörtökön a Budapest Jazz Clubban.

Gőzmozdony matiné a Vasúttörténeti Parkban

Gőzmozdonyon, sínautóban és kerti vasúton is utazhatnak az érdeklődők a szombaton és vasárnap zajló Gőzmozdony matinén a budapesti Vasúttörténeti Parkban.

Nemzetközi képregényfesztivál a Dürer Kertben

A Magyar Képregény Szövetség 13. alkalommal rendezi meg május 14-én, vasárnap a fővárosi Dürer Kertben a Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivált.

Erasmus+30 Szabadegyetem (Fotó: Lékó Tamás)

Így lehet kimaxolni az Erasmust

Felejthetetlen élmények, jól kamatoztatható tudás, életre szóló kapcsolatok. Ezekről meséltek május 5-én, pénteken az Erasmus+30 Szabadegyetem előadói a fővárosban.

Pótlóbusz jár a 42-es villamos helyett szombattól egy hónapig

Budapesten, a Hunyadi utca és a Kossuth Lajos utca között felújítják a villamospályát, ezért május 13-tól várhatóan június 11-ig a 42-es villamos helyett pótlóbusz jár a teljes vonalon.