2017. november 24., péntek - Emma

Címke: Budapest

Kiselefánt született a Fővárosi Állat- és Növénykertben (Fotó: MTI - Kovács Attila)

Megvan a kiselefánt neve – VIDEÓ

Az Arun nevet kapta a Fővárosi Állat- és Növénykertben november 8-án hajnalban született kiselefánt. A közönségszavazás során választott név jelentése hajnal, hajnalpír. A már csaknem másfél hetes kis Arun szépen fejlődik, édesanyja és nővére is nagy gondossággal veszi körül.

Kiselefánt született a Fővárosi Állat- és Növénykertben (Fotó: MTI - Kovács Attila)

Szombattól látható az újszülött kiselefánt a budapesti állatkertben

November 11-től láthatja a nagyközönség a szerdán világra jött elefántborjút a Fővárosi Állat- és Növénykertben – hangzott el a kert legújabb lakóját bemutató sajtótájékoztatón.

3-as metró (Fotó: MTI - Máthé Zoltán)

A kék metróval szoktál suliba vagy munkába járni? Indulj el időben!

Megkezdődött a 3-as metró felújítása, így az északi szakaszon pótlóbuszok járnak szombattól a vonalon. A munkálatok várhatóan 2018 végéig tartanak, az első tapasztalatok nem épp a legjobbak.

Társasjáték

Több mint kétezer játék mutatkozik be a Társasjátékok Ünnepén

A Társasjátékok Ünnepe kétnapos rendezvényt idén november 25-én és 26-án rendezik meg, a rendezvényen 350 asztalon 60 játékmester mutatja be a több mint kétezer társasjátékot hat teremben.

Gyermek és Ifjúsági Országgyűlés 2017 (Fotó: MTI - Bruzák Noémi)

Háromszáz fiatal vett részt a Gyermek és Ifjúsági Országgyűlésen

Mintegy háromszáz, 8 és 18 év közötti fiatal vett részt kedden a hetedik alkalommal megrendezett Gyermek és Ifjúsági Országgyűlésen az Országház Felsőházi termében.

Óbudai Egyetem, állásbörze

Műszaki és járműipari tematikájú állásbörze az Óbudai Egyetemen

29 cég közel 350 állásajánlatával várja az Óbudai Egyetem az egyetem hallgatóit és az érdeklődőket október 18-án Józsefvárosban a Tavaszmező utcai, 19-én pedig Óbudán, a Bécsi úti kampuszon.

Enrique Iglesias

Enrique Iglesias tavasszal Budapesten koncertezik

Tizennyolc év után ismét koncertet ad Magyarországon Enrique Iglesias. A latin pop királyának tartott spanyol énekes 2018. március 11-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

Sport és tanulás

Harmincegy fiatal sportolót díjazott Budapest

A budapesti önkormányzat pénteken harmincegy fiatal sportolót díjazott három kategóriában az „Élen a tanulásban, élen a sportban” pályázat keretében.

Déli pályaudvar (Fotó: YouTube.com)

Vonatindulásig beugorhatsz edzeni: sportközpont lehet a Déli pályaudvar egy részéből

A tervek szerint lesz jégcsarnok, tenisz-, squash- és streetball-pálya, golfgyakorlópálya, gyermeksípálya, falmászószikla és extrémsport-pálya, de a vasúti személyforgalom megmarad.

The Illusionists – Direct from Broadway

Világhírű illuzionisták lépnek fel a Tüskecsarnokban

A New York-i, londoni és ázsiai turné után Budapestre érkezik a „The Illusionists – Direct from Broadway” című produkció, amelynek művészei Budapesten, a Tüskecsarnokban lépnek fel 2018 májusában.

Az Aradi Vértanúk Emléknapja

Egész napos történelemóra és séta a Fiumei úti sírkertben

Idén is lesz rendkívüli történelemóra és séta a Fiumei úti sírkertben október 6-án, az Aradi Vértanúk Napján. Az iskolák, osztályok, tanulók és érdeklődők október 4-ig regisztrálhatnak.

Trónok harca koncertshow

Trónok harca koncertshow a Papp László Budapest Sportarénában

A látványos színpadképpel és videotechnikával, nagyzenekarral, kórussal és szólóénekesekkel megtámogatott produkció 2018. május 18-án lesz látható a Budapesten.