2018. január 22., hétfő - Artúr, Vince

Címke: biztonság

Biztonságos Internet

Három tipp, amelyek segítségével tiszta (digitális) lappal kezdhetjük az évet

Számítógépünk óriási mennyiségű böngészési adatot tárol, gyakran olyanokat is, amiket igazán nem sejtenénk. Új év, új kezdet: gyors rendcsinálás gyanánt töröljük ki az előzményeket!

Bluetooth-on keresztül is támadhatnak a hekkerek, bármilyen készüléken és operációs rendszeren

Tulajdonképpen mindegy, hogy milyen készülék és milyen operációs rendszer fut rajta, ha aktiválva van a Bluetooth, a hatótávolságon belül lévő támadó könnyedén be tud törni anélkül, hogy a felhasználó bármit is észlelne ebből.

Sziget Fesztivál: több új intézkedés és változás a biztonság érdekében

Jelentős részt az európai merényletek hatására Sziget biztosításában idén több fontos változtatás várható, amelyek egy része a látogatók számára közvetlenül is érzékelhető lesz.

Játékos kampány indult a fiatalok biztonságosabb közlekedéséért

A figyelemfelhívó országos vetélkedősorozat megrendezését a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezte, fővédnöke Homolya Róbert, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

Kevés internetező használ biztonságos jelszót

Kaspersky: kevés internetező használ biztonságos jelszót

Még mindig csak kevés internetező alkot hatékony jelszót és használja azt biztonságosan, annak ellenére, hogy majdnem minden ötödik internetező fiókját megpróbálták már feltörni.

Sítúrára készülsz a szünetben? Ha igen, van néhány jó tanácsunk…

Vakítóan fehér hó (leginkább külföldön), friss levegő, jóleső mozgás, kellemes társaság. Végre itt a síszezon! Ám ne feledjük, hogy a síelés az egyik legveszélyesebb sport.

Elutazol? Netán külföldre? Íme, tíz hasznos tanács okostelókhoz…

Bár túl vagyunk a nyár felén, az igazi nyaralási szezon azonban még csak most kezdődik. Sokan utazunk el ilyenkor, s természetesen magunkkal visszük okostelefonunkat is.

Biztonságban vannak a fiatal magyar sportolók Törökországban

A Terrorelhárítási Központ (TEK) helyszínen tartózkodó munkatársának jelentése szerint biztonságban vannak a Trabzonban zajló Gymnasiade magyar résztvevői.

Egyre fontosabb az „erős” jelszavak használata

Még mindig jellemző, hogy a felhasználók ugyanazt a jelszót több felületen használják, ez pedig az „emailfiókok kompromittálódását” eredményezheti.

Tudod, ki fér hozzá otthoni webkamerádhoz?

Ráfázhatnak azok, akik nem titkosítják otthoni webkamerájukat, ugyanis a Shodan élő adásgyűjtő rendszerrel hozzáférhetnek videóihoz