2018. október 19., péntek - Nándor

Címke: biztonság

Okostelefon

Jön a Valentin-nap… Ami azt illeti, digitálisan jobb vigyázni!

Egy kapcsolat kezdetén virtuális biztonságérzetünk elhalványul, az online határok átváltoznak. Ha nyíltan hozzáférést adunk digitális életünkhöz, akkor digitális lábnyomaink – jó és rossz titkaink egyaránt – meztelenné válnak.

Biztonságos Internet

Három tipp, amelyek segítségével tiszta (digitális) lappal kezdhetjük az évet

Számítógépünk óriási mennyiségű böngészési adatot tárol, gyakran olyanokat is, amiket igazán nem sejtenénk. Új év, új kezdet: gyors rendcsinálás gyanánt töröljük ki az előzményeket!

Bluetooth-on keresztül is támadhatnak a hekkerek, bármilyen készüléken és operációs rendszeren

Tulajdonképpen mindegy, hogy milyen készülék és milyen operációs rendszer fut rajta, ha aktiválva van a Bluetooth, a hatótávolságon belül lévő támadó könnyedén be tud törni anélkül, hogy a felhasználó bármit is észlelne ebből.

Sziget Fesztivál: több új intézkedés és változás a biztonság érdekében

Jelentős részt az európai merényletek hatására Sziget biztosításában idén több fontos változtatás várható, amelyek egy része a látogatók számára közvetlenül is érzékelhető lesz.

Játékos kampány indult a fiatalok biztonságosabb közlekedéséért

A figyelemfelhívó országos vetélkedősorozat megrendezését a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezte, fővédnöke Homolya Róbert, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

Kevés internetező használ biztonságos jelszót

Kaspersky: kevés internetező használ biztonságos jelszót

Még mindig csak kevés internetező alkot hatékony jelszót és használja azt biztonságosan, annak ellenére, hogy majdnem minden ötödik internetező fiókját megpróbálták már feltörni.

Sítúrára készülsz a szünetben? Ha igen, van néhány jó tanácsunk…

Vakítóan fehér hó (leginkább külföldön), friss levegő, jóleső mozgás, kellemes társaság. Végre itt a síszezon! Ám ne feledjük, hogy a síelés az egyik legveszélyesebb sport.

Elutazol? Netán külföldre? Íme, tíz hasznos tanács okostelókhoz…

Bár túl vagyunk a nyár felén, az igazi nyaralási szezon azonban még csak most kezdődik. Sokan utazunk el ilyenkor, s természetesen magunkkal visszük okostelefonunkat is.

Biztonságban vannak a fiatal magyar sportolók Törökországban

A Terrorelhárítási Központ (TEK) helyszínen tartózkodó munkatársának jelentése szerint biztonságban vannak a Trabzonban zajló Gymnasiade magyar résztvevői.

Egyre fontosabb az „erős” jelszavak használata

Még mindig jellemző, hogy a felhasználók ugyanazt a jelszót több felületen használják, ez pedig az „emailfiókok kompromittálódását” eredményezheti.

Tudod, ki fér hozzá otthoni webkamerádhoz?

Ráfázhatnak azok, akik nem titkosítják otthoni webkamerájukat, ugyanis a Shodan élő adásgyűjtő rendszerrel hozzáférhetnek videóihoz