2017. július 28., péntek - Szabolcs

Címke: Balaton

Kompkoncert a Balatonon

Három koncertet rendeznek idén a Balaton közepén

A Stereo MC’s brit hiphop csapat, az Alma együttes és a Tankcsapda ad koncertet idén a Balaton közepén, a Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében megvalósuló kompkoncerteken.

Cirkuszok Éjszakája (Fotó: YouTube.com)

Ma rendezik a Cirkuszok Éjszakáját

A főváros mellett idén is több balatoni helyszínen várják változatos programokkal az érdeklődőket ma, július 15-én szombaton a Cirkuszok Éjszakáján.

Strandröplabda

Indul a XIII. Mozdulj, Balaton! programsorozat

Ahogy tavaly, úgy idén is 34 település 37 strandján várják a sportolni vágyókat a balatoni szabadidősportos programsorozat keretében, amely július 8-án, szombaton indul és augusztus 26-án, Vonyarcvashegyen zárul.

Piaristák az űrben

Budapesti gimnazisták az űrből készítettek felvételeket a Balatonról – VIDEÓ

A Piarista Gimnázium tizenegyedikes tanulói egy héliummal töltött ballont küldtek a sztratoszférába a tihanyi Belső-tó partjáról. A kísérlet helyszínét nem találomra választották ki, hanem a videókon megjelenő látvány kedvéért.

Mandulás a Balaton idei fagyija

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Balaton fagyija versenyt, melynek győztese a Festeticsék Mandulás Csókja fagylalt lett. A cukrász szerint egyre nyitottabbak vagyunk az újdonságokra.

Balaton-átúszás (Fotó: MTI - Nagy Lajos)

Július elsején rendezik az idei Balaton-átúszást

A népszerű szabadidős eseményre ezúttal is ezreket várnak – a szervezők reményei szerint idén is tízezer körül lehet az indulói létszám –, hogy teljesítsék a két part közti, 5.200 méteres távot.

Paloznaki Jazzpiknik

A Kool & the Gang koncertjével indul az idei Paloznaki Jazzpiknik

A programsorozat augusztus 3-án, 4-én és 5-én nemzetközi és magyar előadókkal, valamint színvonalas gasztronómiai kínálattal várja az érdeklődőket.

Korcsolyázók a siófoki móló közelében 2017. január 4-én (Fotó: MTI - Máthé Zoltán)

Veszélyes a Balaton jege, bár már sokan sportolnak, korcsolyáznak rajta

A Balatonon sok helyen alakult ki sportolókat vonzó tükörsima jég, ugyanakkor a szakemberek figyelmeztetnek arra, hogy még nem kellően vastag, nem kellően homogén, ezért nem elég biztonságos a tó jégborítása.

Sikeres lehetett a szigetvári zeneiskola rekordkísérlete

Az intézmény ötven jelenlegi és egykori növendéke, illetve oktatója pénteken 1566 percen keresztül a Zrínyi-hagyományhoz kötődő darabokat játszott és hajózott a Balatonon a Zrínyi-emlékév keretében.

Egyszerre két fesztivál startolt tegnap Zamárdiban

A Strand és a B.my.Lake is elkezdődött szerdán Zamárdiban a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat részeként. Csaknem 100 ezer vendéget várnak a két fesztiválra.