2019. május 27., hétfő

Címke: átverés

Hacker

A Telekom emailcímével érkeznek átverős levelek

Egy most indított csalókampány leveleit a Telekom hivatalos emailcímével terjesztik, így a profi átverésnek a megszokottnál sokkal többen eshetnek áldozatul. Ne lélegezz fel, ha nem vagy T-s, ugyanis mások is áldozatul eshetnek a csalásnak!

SMS-átverés terjed: óvakodj a 06 90-es és 06 91-es számoktól!

Egyre több előfizetőt érintenek az átverős emelt díjas alkalmazások, a hatóság három esetben elrendelte olyan telefonszámok felfüggesztését, amelyekkel elkövették a csalásokat.

Internetes adatlopás veszélyére figyelmeztetett az OTP

A világhálón terjedő adathalász levéllel próbálnak ismeretlenek banki ügyféladatokhoz jutni – közölte az OTP Bank az MTI-vel. A hitelintézet megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

Új kamumódszerrel akarják lehúzni a nyelvtanulókat

Egy hónap alatt folyékony idegennyelvtudást ígérnek a neten keringő újabb tanulási módszerek. Nyelvtanárok szerint átverésről van szó, ami inkább büntetőjogi, mint oktatásszakmai ügy.

Rendőrség (Fotó: Wikipédia)

Külföldi munka ígéretével csalnak

Eddig ismeretlen tettesek külföldi munka ígéretével csaltak ki pénzt több gyanútlan sértettől az elmúlt hetekben Szegeden. A rendőrség óvatosságra inti a munkavállalókat.

Nem mindegy, hol tanulsz: így verik át a nyelvtanulókat!

„Négy hét alatt angolul vagy németül” vagy „Profi nyelvtudás erőfeszítés nélkül” – a szakemberek szerint ez félrevezetés